3 Informări de ULTIM MOMENT ale Armatei Române cu Acțiunile Oficiale Importante pentru România

3 Informări ULTIM MOMENT Armatei Române Acțiunile Oficiale Importante România

Armata Română a publicat pentru milioanele de români din întreaga țară o serie de informări oficiale foarte importante, iar asta deoarece a hotărât că trebuie să ne anunțe că militari din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” au fost dislocați în Teatrul de Operații din Bosnia și Herțegovina pentru a participa la exercițiul „EUFOR QUICK RESPONSE 2024”. Exercițiul, desfășurat în perioada 26 august – 14 septembrie, are ca scop testarea și consolidarea capacităților operaționale ale forțelor participante în cadrul misiunilor de menținere a păcii sub egida Uniunii Europene.

Armata Română dezvăluie că la sosirea în teatrul de operații, militarii români au fost întâmpinați de Comandantul EUFOR, generalul-maior Laszlo Sticz, care le-a urat succes în îndeplinirea obiectivelor și le-a oferit comandanților de detașamente și subunități emblema EUFOR, ca simbol al angajamentului și al contribuției lor la stabilitatea regiunii.

Armata Română se pregătește si de BIAS, pentru că numărătoarea inversă pentru Bucharest International Air Show2024 a început! Sâmbătă, 31 august 2024, Aeroportul Internațional București Băneasa – „Aurel Vlaicu” va găzdui cea de-a XIV-a ediție a celui mai mare show aviatic din România. Evenimentul va include atât evoluții aeriene spectaculoase, cât și o impresionantă expoziție statică.

Vizitatorii vor avea ocazia să admire aeronave de ultimă generație, printre care F-16, C-27 J SPARTAN, IAR-330 LRM, și S-70M Black Hawk. De asemenea, vor fi expuse echipamente de apărare precum sistemul PATRIOT și rachete HAWK. Participarea internațională va fi asigurată de reprezentanți ai forțelor aeriene din Croația, Germania, Statele Unite ale Americii și Olanda. Evenimentul va începe la ora 10.00, iar publicul va putea participa și la antrenamentele programate pentru vineri, 30 august.

Armata Română ne pune în vedere și că militarii Batalionului 468 Apărare Antiaeriană „Trotuș” desfășoară, în perioada 28-29 august, exercițiul „MUNTELE RECE 24.09” în garnizoanele Lunca de Sus, Turda, Dej și Florești. Exercițiul are ca obiectiv principal integrarea unei secții de tragere și a unui element de comandă în structura Regimentului 50 Artilerie Antiaeriană „Andrei Mureșianu”.

Aceste activități sunt esențiale pentru dezvoltarea abilităților de luptă ale militarilor și asigurarea unei apărări antiaeriene eficiente pe durata operațiunilor. Participarea la acest exercițiu reflectă angajamentul constant al Armatei Române pentru menținerea securității și apărării naționale.