X

Popunerea Oficială de ULTIM MOMENT pe care Ministrul Educației o face pentru Învățământul din România

Ministrul Educației, Ligia Deca, cu doar câteva zile rămase până la debutul noului an școlar, a hotărât să aducă în atenția milioanelor de români din toată țara o acțiune importantă, deoarece a efectuat o vizită la Școala Gimnazială Orizont din București, unde a fost impresionată de progresele realizate în modernizarea infrastructurii educaționale.

„Școala Gimnazială Orizont este un exemplu minunat de ce se poate realiza atunci când investim în educație!”, a declarat ministrul Educației, exprimându-și bucuria de a vedea cum noile investiții transformă școlile în spații moderne și primitoare pentru elevi și profesori.

Ministrul Educației confirmă că noua clădire a școlii, realizată cu sprijinul autorităților locale, a fost renovată complet, oferind acum condiții moderne de studiu și activități pentru elevi. Ministrul a avut discuții constructive cu cadrele didactice despre siguranța în școli, revenirea copiilor din Diaspora și provocările cu care se confruntă personalul școlar.

Deși România înregistrează un număr record de școli aflate în proces de reabilitare, consolidare sau construcție, Ligia Deca a subliniat necesitatea continuării acestui efort până când fiecare elev și profesor vor beneficia de spații educaționale moderne și sigure.

„Ne dorim ca fiecare elev, indiferent de locul în care trăiește, să aibă șansa de a învăța într-un mediu care să-l inspire

, să-l motiveze și să-l ajute să-și descopere potențialul”, a adăugat Ministrul Educației. Vizita a fost și un prilej de a mulțumi primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pentru implicarea sa în prioritizarea investițiilor în infrastructura școlară.

Ministrul Educației a anunțat că, în urma feedbackului primit din partea publicului și a propunerilor venite din spațiul public, va introduce o zi liberă între probele de la examenele naționale din 2025. Astfel, elevii vor avea o zi de pauză între probele de la Evaluarea Națională, iar la Bacalaureat se va introduce o zi liberă după a doua probă. Această propunere urmează să fie discutată în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației.

„Mă bucur că primim feedback atunci când lansăm documente în consultare publică. Transparența instituțională, feedbackul constructiv și dialogul sunt, întotdeauna, cele mai potrivite modalități pentru a lua cele mai bune decizii pentru copii”, a concluzionat Ligia Deca.

Ministrul Educației dă de înțeles astfel că noul an școlar ar putea aduce și alte schimbări importante și bune pentru elevii din țară, cu noi standarde de educație și siguranță, pe măsură ce autoritățile continuă să investească în viitorul copiilor României.

This post was last modified on aug. 29, 2024, 11:44 AM 11:44

Disqus Comments Loading...