Avizele Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei cu Reglementări Noi pentru Învățământ în România

Avizele Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Reglementări Noi Învățământ România

Ministrul Educației, Ligia Deca, a publicat în mod oficial o confirmare a unei serii de reglementări noi care sunt adoptate pentru România, iar asta deoarece cadrul unei ședințe a Comisiei de Dialog Social organizată la Ministerul Educației, au fost avizate calendarele examenelor naționale pentru anul școlar 2024-2025. Ligia Deca, a anunțat că toate deciziile au fost luate ținând cont de propunerile primite de la diferite părți implicate, subliniind încă o dată că „cele mai bune soluții se găsesc întotdeauna prin dialog.”

Ministrul Educației, anunță că, conform calendarului aprobat, Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2025 vor include o serie de modificări menite să reducă stresul elevilor. Astfel, între fiecare dintre probele scrise ale Evaluării Naționale, elevii vor beneficia de o zi liberă, iar la Bacalaureat, candidații vor avea o zi de pauză după primele două probe.

O altă noutate anunțată de ministru este introducerea opțiunii ca lucrările să fie vizualizate după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de depunerea contestațiilor, o măsură adoptată în urma feedbackului primit din partea elevilor și profesorilor.

Ministrul Educației, dezvăluie și o premieră față de anii anteriori este stabilirea datelor pentru simulările examenelor naționale încă de acum. Acestea sunt incluse în calendarul aprobat și vor fi publicate integral după apariția documentelor în Monitorul Oficial.

Tot în ședința de astăzi au fost discutate și datele privind admiterea la liceu. Ministrul Deca a anunțat că anul viitor, admiterea la liceu se va desfășura în același mod ca până acum. Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc pe 23 iulie 2025, iar opțiunile pentru admiterea la liceu vor putea fi completate între 14 și 21 iulie.

„Mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la îmbunătățirea documentelor, în perioada în care au fost în consultare publică!”, a adăugat ministrul, exprimându-și recunoștința față de toți cei care au participat activ la acest proces.

Ministrul Educației, într-o notă personală, Ligia a reiterat sprijinul său pentru președintele Partidului Național Liberal, candidatul partidului la alegerile prezidențiale, subliniind că respectul pentru educație este una dintre valorile fundamentale pe care românii le așteaptă de la conducătorii lor. „Este onorant să susțin președintele Partidului Național Liberal drept candidat la alegerile prezidențiale,” a declarat ministrul.

Documentele aprobate astăzi vor fi disponibile în formă integrală după publicarea lor în Monitorul Oficial, oferind astfel claritate și transparență pentru toți cei implicați în procesul educațional.

author avatar
Redactia iDevice.ro