Măsura de Importanță Națională Anunțată de Marcel Boloș, ce a Făcut Ministerul Finanțelor

Măsura Importanță Națională Anunțată Marcel Boloș Făcut Ministerul Finanțelor

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, anunță o măsură extrem de importană pentru istoria recentă a României, iar asta deoarece în cursul acestei săptămâni a fost virată pentru plată o suma uriașă pentru pensii. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat astăzi că suma de 11,6 miliarde de lei a fost transferată în conturile Casei Naționale de Pensii Publice, asigurând astfel plata integrală a pensiilor majorate. În plus, o sumă suplimentară, de până la 12,5 miliarde de lei, va fi virată pentru a acoperi alte drepturi de asistență socială.

“Am făcut plata pentru ca seniorii României să primească pensiile majorate,” a declarat Marcel Boloș. “Mereu am îndemnat la prudență și am susținut că toate categoriile de cheltuieli publice trebuie să se bazeze pe sustenabilitate, în termeni de gestionare echilibrată a bugetului general consolidat.”

Marcel Boloș a adus mulțumiri speciale colegilor din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru atragerea resurselor necesare, departamentului de buget pentru gestionarea deschiderilor de credite bugetare, și colegilor din Trezoreria Statului pentru gestionarea eficientă a fluxurilor și plăților la nivelul statului.

Marcel Boloș confirmă că pasul următor, este ca reprezentanții Casei Naționale de Pensii să ducă la Trezoreria Municipiului București dispozițiile de repartizare către teritoriu, astfel încât pensionarii să înceapă să primească banii începând cu 1 septembrie. Ministrul și-a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse de echipele implicate și a subliniat importanța acestui moment pentru cei 3,8 milioane de pensionari care au așteptat de multă vreme corectarea inechităților în sistemul de pensii.

“Le urez mult spor celor implicați de la Casa Națională de Pensii, precum și reprezentanților Poștei, astfel încât cei 3,8 milioane de pensionari care au așteptat atâția ani corectarea inechităților să primească drepturile cuvenite,” a adăugat ministrul. “Cu respect pentru seniorii României!”

Acest transfer de fonduri reprezintă un moment crucial în gestionarea finanțelor publice ale țării, demonstrând angajamentul autorităților de a asigura sustenabilitatea și echitatea în sistemul de pensii.

author avatar
Redactia iDevice.ro