Proiectele cu Lucrari de ULTIM MOMENT Anuntate de Nicusor Dan si Masurile Oficiale pentru Bucuresti

Proiectele Lucrari ULTIM MOMENT Anuntate Nicusor Dan Masurile Oficiale Bucuresti

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, spune ca lucrările de reabilitare a trotuarelor pe șoseaua Pantelimon și strada Ritmului au ajuns la un stadiu avansat, fiind realizate în proporție de 65%, conform anunțului. Aceste lucrări includ refacerea stratului suport, reasfaltarea și înlocuirea sau repoziționarea bordurilor pe o suprafață totală de peste 13.000 de metri pătrați.

Nicusor Dan confirma ca Administrația Străzilor, prin intermediul Trustului de Construcții Municipale București (TCMB), a finalizat reparațiile pe șoseaua Pantelimon, pe partea stângă a sensului de mers dinspre centrul orașului spre ieșire. În zonele unde rețelele îngropate au permis, vechile spații verzi, care fuseseră acoperite cu asfalt de-a lungul timpului, au fost refăcute.

Pe strada Ritmului, s-a încheiat tronsonul dintre strada Avrig și strada Măgura Vulturului. În prezent, pe partea stângă a străzii, se lucrează la refacerea fundației și montarea bordurilor, urmând ca în scurt timp să înceapă așternerea mixturii asfaltice pentru redarea circulației pietonale. Pentru a preveni parcarea neregulamentară, Administrația Străzilor va amplasa stâlpi antiparcare pe aceste artere, asigurând astfel un flux pietonal sigur și neobstrucționat.

Nicusor Dan dezvaluie deasemenea si ca Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) va demara lucrări de consolidare pentru nouă imobile din București, utilizând fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Printre aceste imobile se numără un bloc situat pe strada Gării de Nord nr. 6-8, sector 1, cu zece etaje, șase scări și 523 de apartamente, unde locuiesc aproximativ 900 de persoane. Pentru acest imobil, AMCCRS va experimenta o soluție inovatoare de consolidare, care nu va necesita relocarea tuturor locatarilor, facilitând astfel procesul de reabilitare fără disconfort major pentru rezidenți.

Nicusor Dan a afirmat ca si celelalte imobile care urmează a fi consolidate sunt localizate la următoarele adrese: strada Colței nr. 52, sector 3, Calea Victoriei nr. 124, sector 1, Bulevardul Gheorghe Manu nr. 12, sector 1, strada General H. M. Berthelot nr. 10, sector 1, strada Pitar Moș nr. 29, sector 1, strada Londra nr. 20, sector 1, Bulevardul Gheorghe Magheru nr. 16-18, sector 1 și strada Radu Cristian nr. 1, sector 2. Valoarea totală a investițiilor necesare pentru consolidarea celor nouă imobile se ridică la aproximativ 440 de milioane de lei.

Nicusor Dan anunta deasemenea si ca echipele Companiei Municipale Parking București SA au marcat recent peste 2.300 de locuri noi de parcare în zona Cotroceni, ca parte a unei inițiative mai ample de reglementare a regimului de parcare cu plată pe aproximativ 50 de artere. Printre acestea se numără străzile Ana Davila, Dr. Grigore Romniceanu, Dr. Nicolae Paulescu, Dr. Robert Koch, Sfântul Elefterie, Dr. Ștefan Capșa și Dr. Victor Babeș.

De asemenea, în perioada următoare, vor fi trasate peste 2.200 de locuri de parcare cu plată pe alte 23 de artere, inclusiv alveola Nicolae Caramfil, strada Feleacu, Aviației, Popa Savu, Căderea Bastiliei, Iancu de Hunedoara, strada Vasile Alecsandri și strada Smaranda Brăescu, contribuind astfel la îmbunătățirea accesibilității și gestionării parcărilor în Capitală.