ANM: Actualizarea Oficiala de ULTIM MOMENT a Prognozei Meteo cu Starea Vremii in Romania pe 30 de zile

ANM Actualizarea Oficiala ULTIM MOMENT Prognozei Meteo Starea Vremii Romania 30 zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat o noua actualizare oficiala de ultim moment a prognozei meteo cu starea vremii in Romania pe 30 de zile, iar potrivit estimărilor realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF), luna septembrie 2024 va aduce temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite și precipitații variabile în funcție de regiune.

ANM anunta ca in prima săptămână a lunii, 02-09 septembrie 2024, valorile termice vor fi peste media obișnuită în toate regiunile țării, cu un accent special pe zonele vestice. Totuși, regimul pluviometric va fi deficitar, în special în regiunile vestice, nordice și centrale. Aceasta înseamnă că ne putem aștepta la o vreme caldă și uscată în primele zile de toamnă.

În săptămâna 09-16 septembrie 2024, temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât normele climatologice în întreaga țară. Cu toate acestea, cantitățile de precipitații vor crește, situându-se peste media obișnuită pentru această perioadă, cu precădere în regiunile vestice. Astfel, în a doua săptămână a lunii, ne-am putea confrunta cu episoade de ploi mai abundente.

ANM spune deasemenea ca pentru intervalul 16-23 septembrie 2024, prognoza indică faptul că temperaturile vor rămâne ridicate în toate regiunile, peste media specifică acestei perioade. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de normele climatologice în regiunile sudice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa ușor peste aceste medii.

Ultima săptămână a lunii, 23-30 septembrie 2024, va aduce în continuare temperaturi mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi în general apropiate de valorile normale pentru finalul lunii septembrie în întreaga țară.

Aceste prognoze indică un început de toamnă atipic, cu temperaturi ridicate și un regim pluviometric variabil, ceea ce ar putea influența activitățile agricole și pregătirile pentru sezonul rece. Rămâne de văzut cum vor evolua condițiile meteorologice în contextul schimbărilor climatice din ultimii ani.

author avatar
Redactia iDevice.ro