ANM: Coduri Meteorologice cu AVERTIZARI Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 31 August 2024

ANM Coduri Meteorologice AVERTIZARI Oficiale ULTIM MOMENT Romania 31 August 2024

ANM, Administrația Națională de Meteorologie, a emis doua avertizari meteorologice oficiale de ultim moment pentru Romania, una dintre zonele vizate fiind cea din Dobrogea, în intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august. Potrivit specialiștilor, regiunea va fi afectată de instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ANM, prin meteorologii sai ne avertizează că vântul va sufla cu viteze de 50…55 km/h, iar cantitățile de apă vor fi semnificative, atingând 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, în special în perioade scurte de timp sau prin acumulare. Fenomenele vor fi mai intense după-amiaza și seara, afectând local și alte zone din centrul și sudul țării, precum și regiunile montane.

ANM a emis și un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat pentru 31 august, ce va afecta regiunile Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei. Aici, temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă, depășind cu 7…10 grade mediile multianuale. Maximele vor atinge valori de 34…36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce va accentua senzația de disconfort termic.

Nopțile tropicale, cu minime de 17…22 de grade, vor afecta pe arii restrânse aceste regiuni, aducând o ușurare redusă după o zi de caniculă. În plus, ANM avertizează că săptămâna viitoare, temperaturile ridicate vor continua să persiste în vestul și sud-vestul țării, dar și local în alte regiuni, cu după-amiezi deosebit de călduroase, chiar caniculare.

Populația este sfătuită să ia măsuri de precauție, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător, mai ales în zonele afectate de caniculă. Totodată, șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență în regiunile cu instabilitate atmosferică, unde condițiile meteo pot reduce vizibilitatea și crește riscul de accidente. Rămâneți conectați la actualizările meteorologice oferite de ANM pentru a vă proteja de efectele severe ale acestor fenomene extreme.

author avatar
Redactia iDevice.ro