Anunturile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Apararii cu Actiunile Oficiale pentru Armata Romana si Romania

Anunturile ULTIM MOMENT Ministrului Apararii Actiunile Oficiale Armata Romana Romania

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a efectuat joi, 29 august, o vizita de lucru la Brigada 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” din Focsani, pentru a evalua progresul operational si pregatirea tehnica a unitatii. In cadrul vizitei, generalul de brigada Daniel Condruz, comandantul Brigazii, a prezentat un briefing detaliat privind stadiul indeplinirii obiectivelor anuale ale unitatii.

Ministrul Apararii anunta ca discutiile au pus un accent special pe procesul de operationalizare a sistemelor HIMARS, achizitionate de Romania in cadrul programului „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bataie mare”. Aceste sisteme, considerate printre cele mai avansate din lume in domeniul artileriei terestre, au fost integrate in dotarea Brigazii incepand cu anul 2021.

Generalul Condruz a subliniat performantele deosebite ale unitatilor echipate cu HIMARS, evidentiate in timpul antrenamentelor si exercitiilor cu trageri reale desfasurate in acest an. „Rezultatele obtinute reflecta profesionalismul si dedicarea personalului nostru in exploatarea acestor echipamente de ultima generatie”, a declarat Condruz.

Pe langa evaluarea progreselor tehnice, ministrul Tilvar a fost informat si despre situatia resurselor umane ale brigazii. Potrivit datelor prezentate, numarul noilor recrutii in acest an a depasit numarul iesirilor din sistem, semnaland un interes crescut pentru cariera militara in randul tinerilor.

Ministrul Apararii a laudat in termeni elogiosi nivelul de pregatire si competenta personalului brigazii, subliniind importanta acestora atat in misiunile desfasurate pe teritoriul national, cat si in cele internationale. „Aveti toate motivele sa fiti mandri de rezultatele muncii dumneavoastra. Suntem foarte mandri de realizarile voastre si ne asteptam ca aceste standarde inalte sa fie mentinute si pe viitor,” a declarat Angel Tilvar.

Vizita a inclus si o sesiune de prezentare a echipamentelor principale din dotarea brigazii, precum si demonstratii cu sistemele HIMARS, care au impresionat prin precizia si eficienta lor. Ministrul a vizitat, de asemenea, centrul de invatare a limbii engleze al brigazii, unde militarii isi perfectioneaza abilitatile lingvistice pentru a imbunatati interoperabilitatea in cadrul operatiunilor multinationale.

Ministrul Apararii dezvaluie ca in cadrul discutiilor, au fost abordate si proiectele de modernizare a infrastructurii unitatilor brigazii, ministrul exprimandu-si sprijinul pentru continuarea acestor initiative. Angel Tilvar a subliniat ca modernizarea infrastructurii si asigurarea conditiilor optime pentru personal sunt esentiale pentru mentinerea unui nivel ridicat de pregatire si eficienta operativa.

„Investitiile in infrastructura si in pregatirea personalului reprezinta un pilon central al strategiei noastre de aparare. Ne dorim ca fiecare militar sa aiba acces la cele mai bune conditii si echipamente, pentru a putea indeplini misiunile la cele mai inalte standarde,” a declarat ministrul.

Ministrul Apararii, cu aceasta vizita de lucru demonstreaza angajamentul ferm al Ministerului Apararii Nationale pentru consolidarea capacitatilor de aparare ale Romaniei, prin dotarea unitatilor militare cu echipamente de ultima generatie si prin sprijinirea continua a personalului militar. Pe masura ce noile sisteme HIMARS sunt integrate si operationalizate complet, Brigada 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” va continua sa joace un rol crucial in strategia de aparare a tarii.

Finalul vizitei a fost marcat de aprecieri si promisiuni pentru sustinerea continua a proiectelor viitoare, cu obiectivul clar de a mentine si chiar de a ridica standardele de excelenta ale Fortelor Armate Romane.

author avatar
Redactia iDevice.ro