Initiativa de ULTIM MOMENT a Ministrului Educatiei cu un Program Oficial Important pentru Elevi

Initiativa ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Program Oficial Important Elevi

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, vorbeste in mod oficial mai jos lansarea noului si foarte importantului program oficial, care a fost gandit de catre guvernanti pentru prevenirii violentei si infractiunilor in mediul scolar, pentru al doilea an consecutiv. Programul vine cu o finantare substantiala, alocandu-se un buget total de 3.203.590 lei, care va fi distribuit catre cel putin 360 de unitati de invatamant preuniversitar din intreaga tara.

Ministrul Educatiei a subliniat importanta acestui program intr-un comunicat recent, mentionand ca initiativa urmareste sa implice activ atat elevii, cat si parintii in activitatile de prevenire. „Estimam ca anul acesta vom avea peste 30.000 de elevi si peste 10.000 de parinti beneficiari ai acestui program. Este esential ca intreaga comunitate scolara sa fie implicata in crearea unui mediu educational sigur si prietenos,” a declarat ministrul.

Unitatile de invatamant interesate sunt invitate sa se inscrie la Centrele Judetene de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) sau la Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CMBRAE) pana la data de 10 octombrie 2024. Aceste institutii vor fi responsabile de selectia scolilor participante si de sprijinirea desfasurarii activitatilor in cadrul programului.

Ministrul Educatiei spune ca bugetul maxim care poate fi alocat unei unitati de invatamant este de 5.000 lei, fonduri ce vor fi utilizate pentru implementarea unor proiecte specifice de prevenire a violentei si a infractiunilor in scoli. Ministrul a incurajat, de asemenea, parteneriatele cu organizatii nonguvernamentale, institutii publice si alte entitati, mentionand ca aceste colaborari pot amplifica impactul pozitiv al programului.

Ministrul Educatiei a anuntat si continuarea eforturilor de digitalizare a educatiei. Numarul scolilor care utilizeaza catalogul electronic a crescut cu peste 60% fata de anul trecut. „Mai mult de o scoala din patru va folosi acest instrument, oferindu-le parintilor acces in timp real la situatia scolara a copiilor lor,” a precizat ministrul.

Programul de prevenire a violentei si a infractiunilor in mediul scolar se va desfasura pe parcursul anului scolar 2024-2025, avand ca obiectiv principal crearea unui mediu educational sigur, care sa sprijine dezvoltarea armonioasa a elevilor. Finantarea programului este asigurata de Ministerul Educatiei prin Mecanismul national de sustinere a prevenirii criminalitatii, gestionat de Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Ministrul Educatiei dezvaluie ca scolile interesate sunt invitate sa se inscrie in program cat mai curand posibil pentru a beneficia de aceasta oportunitate importanta, care isi propune sa contribuie la reducerea violentei si la crearea unui mediu scolar mai sigur pentru toti elevii.