X

Romania: Alegerile Prezidentiale, un Factor Important pentru Aderarea Deplina la Schengen

Romania se afla intr-un moment decisiv in ceea ce priveste aderarea completa la spatiul Schengen, un subiect care a fost in centrul atentiei atat la nivel national, cat si european. Cu toate acestea, succesul acestui demers depinde in mare masura de rezultatele alegerilor parlamentare si prezidentiale care vor avea loc in acest an.

Pe fondul unei atmosfere politice tensionate si al unei agende internationale complexe, factorii de decizie din Uniunea Europeana urmaresc cu mare atentie evolutiile politice din Romania. Analistii politici considera ca alegerile din acest an vor juca un rol crucial in stabilirea pozitiei Romaniei pe scena europeana.

Romania cu un rezultat electoral care sa provoace si mai multe dispute intre PNL si PSD, ar putea avea intrarea deplina in Schengen intarziata chiar si in 2025. Desigur ca totul depinde de felul in care viitorul presedinte isi va asuma rolul si va convinge partenerii europeni sa puna presiune in continuare pe Karl Nehammer sa renunte la veto-ul sau.

Romanii au primit multe promisiuni in ultimul an cu privire la aderarea deplina la Schengen, cele mai recente venind chiar saptamana trecuta, dar e improbabil ca pana dupa alegerile prezidentiale sa existe un vot care sa permita, sau sa blocheze in continuare, aderarea tarii noastre la spatiul de libera circulatie din UE.

Schengen trece acum printr-o serie de scandaluri care au Ungaria in centru, tara care si-a aratat deja sustinerea fata de aderarea deplina a Romaniei, iar dupa cum stiti, sustinerea lui Viktor Orban face mai mult rau decat bine. Viktor Orban este totusi un prieten de-al lui Karl Nehammer, deci nu putem decat sa speram ca prietenia dintre ei ar putea aduce beneficii si pentru noi.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on aug. 31, 2024, 3:30 PM 15:30

Disqus Comments Loading...