X

Activitatea de ULTIM MOMENT a Ministrului Apararii si o Informare Importanta pentru Romania

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a efectuat joi o vizita importanta la sediul Brigazii 282 Blindata „Unirea Principatelor” din Focsani, unde s-a intalnit cu conducerea unitatii si personalul comandamentului. Vizita a avut ca scop evaluarea starii de pregatire a brigazii si a proiectelor de modernizare aflate in derulare.

Ministrul Apararii a avut prezentat de catre colonelul Claudiu-Stefan Topor, comandantul brigazii, un briefing detaliat despre rezultatele obtinute de militarii unitatilor subordonate in cadrul exercitiilor si activitatilor de instruire din acest an. De asemenea, s-a discutat despre principalele misiuni internationale la care participa efective din cadrul brigazii, precum si despre gradul de incadrare cu personal si resurse tehnice.

Un alt punct important pe agenda discutiilor l-a reprezentat stadiul proiectelor de modernizare a infrastructurii brigazii si unitatilor subordonate, ministrul Tilvar fiind informat despre progresul acestora si nevoile suplimentare de investitii.

Ministrul Apararii , la finalul intalnirii, a subliniat importanta masurilor de retentie a personalului militar, remarcand cu satisfactie cresterea numarului de militari incadrati in unitate. „Ma bucur sa constat ca masurile implementate la nivelul Ministerului Apararii Nationale produc rezultatele asteptate. Felicit intreaga echipa pentru performantele obtinute si va asigur de intregul meu sprijin”, a declarat ministrul.

Vizita de la Focsani face parte dintr-o serie de deplasari planificate in principalele garnizoane din tara, menite sa ofere ministrului o imagine clara asupra nevoilor de inzestrare ale unitatilor militare si a provocarilor cu care se confrunta acestea in indeplinirea misiunilor lor.

Ministrul Apararii nu a plecat la Bruxelles, acolo secretarul de stat pentru politica de aparare, Simona Cojocaru, a reprezentat Ministerul Apararii la Reuniunea informala a ministrilor apararii din statele membre ale UE, unde s-a discutat despre sprijinul acordat Ucrainei si perspectivele de dezvoltare a securitatii europene. Oficialul roman a reafirmat angajamentul Romaniei fata de misiunile si operatiile desfasurate sub egida UE si a evidentiat provocarile de securitate din regiunea Marii Negre.

Consolidarea industriei europene de aparare si rolul Centrului Satelitar al Uniunii Europene in arhitectura de securitate europeana au fost, de asemenea, subiecte centrale ale discutiilor, Romania sprijinind eforturile de intarire a capacitatilor europene in aceste domenii.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 1, 2024, 1:26 PM 13:26

Disqus Comments Loading...