Informarile Oficiale ale Lui Nicusor Dan cu Realizarile de ULTIM MOMENT pentru Bucuresti

Informarile Oficiale Nicusor Dan Realizarile ULTIM MOMENT Bucuresti

Nicusor Dan, primarul general al Bucurestiului, a transmis o serie noua de mesaje de mare interes pentru milioane dintre bucuresteni, primul dintre ele vizand procesul de restaurare a Hanului Solacolu, un monument istoric semnificativ al Capitalei, care avansează conform planului.

Nicusor Dan a anuntat recent ca structura metalica esentiala pentru stabilitatea cladirii a fost montata la subsolul corpului principal. De asemenea, esafodajele din lemn necesare pentru sprijinirea boltilor de caramida au fost finalizate. Echipele de la Trustul de Constructii al Municipiului Bucuresti (TCMB) lucreaza in paralel la fundatiile de beton si la evacuarea deseurilor, operatiune care a ajuns la 75% din cantitatea estimata. Urmeaza montarea structurii metalice pe fatada principala, cu o atentie deosebita pentru conservarea elementelor decorative existente.

Nicusor Dan anunta in paralel ca bucurestenii au acum la dispozitie noi modalitati de plata pentru parcarea in spatiile publice din Capitala. Parcarea poate fi achitata in numerar la cele 1.400 de terminale SelfPay amplasate in incinta unitatilor comerciale din oras. Pentru localizarea unei statii de plata, utilizatorii pot consulta site-ul oficial.

Plata in numerar este posibila si prin intermediul personalului autorizat, in locatiile unde sunt prezenti angajatii companiei Parking. Alte optiuni includ plata cu cardul bancar prin aplicatiile oficiale Parking Bucuresti si AmParcat, sau prin intermediul QR-Code. De asemenea, plata poate fi realizata si prin SMS, la numerele scurte 7458 si 7576.

Pentru cei care doresc sa se bucure de un weekend activ in aer liber, programul „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” continua si in acest sfarsit de saptamana. In premiera, strada Trapezului din sectorul 3 va deveni pietonala, transformandu-se intr-un centru de interes pentru publicul de toate varstele.

Nicusor Dan spune si ca participanții vor avea parte de ateliere de creatie si educationale, muzica live, spectacole de dans, activitati sportive si show-uri de improvizatie. Totodata, Calea Victoriei va gazdui expozitii tematice, concerte si diverse evenimente interactive destinate atat adultilor, cat si copiilor.

Un moment special va avea loc in zona statuii Iuliu Maniu, unde, in cadrul initiativei „Vederi literare”, participantii vor putea transmite mesaje pe carti postale, care vor fi expediate gratuit oriunde in tara. Evenimentul, organizat de Fundatia Culturala „Augustin Buzura” si Clubul Ilustratorilor, marcheaza Ziua Limbii Romane si ofera o ocazie unica de a celebra literatura si cultura romaneasca.