ANM: 2 AVERTIZARI Meteorologice Oficiale de ULTIMA ORA pe 2 Septembrie 2024 in Romania

ANM 2 AVERTIZARI Meteorologice Oficiale ULTIMA ORA 2 Septembrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis 2 avertizari meteorologice oficiale de ultima ora pe 2 septembrie 2024 in Romania, aducand in imediata noastra atentie coduri de canicula pentru ziua de astazi, vizand temperaturi extrem de ridicate si disconfort termic accentuat in vestul tarii.

ANM spune ca in jumatatea vestica a tarii conform codului galben, se vor inregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta perioada, cu valori situate intre 32 si 35 de grade Celsius, cu aproximativ 7-10 grade peste mediile multianuale pentru inceputul lunii septembrie. Local, va fi canicula si disconfort termic ridicat, afectand in special zonele de campie si deal.

ANM a emis un Cod Portocaliu pentru judetele Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti, unde se asteapta o intensificare a caniculei. Temperaturile maxime vor atinge 35-37 de grade Celsius, cu un indice temperatura-umezeala (ITU) critic, situandu-se in jurul valorii de 80 de unitati. In aceste conditii, disconfortul termic va fi extrem de ridicat, in special in timpul dupa-amiezii si serii. Temperaturile minime pe timpul noptii vor fi de 18-20 de grade Celsius, insa in Dealurile de Vest se pot inregistra valori de pana la 23 de grade.

Autoritatile recomanda populatiei sa evite expunerea prelungita la soare, sa consume suficiente lichide si sa evite activitatile fizice intense in timpul orelor de varf ale caniculei. De asemenea, este important ca persoanele vulnerabile, cum ar fi varstnicii si copiii, sa fie protejate corespunzator de caldura excesiva.

Aceasta perioada de canicula reprezinta un fenomen meteo neobisnuit pentru inceputul lunii septembrie, indicand o tendinta de crestere a temperaturilor medii in aceasta regiune. ANM continua sa monitorizeze situatia si va emite noi avertizari, daca va fi necesar.

author avatar
Redactia iDevice.ro