Hotararea Guvernului de ULTIM MOMENT Anuntata de Simona Bucura-Oprescu si Beneficiile Oficiale pentru Multi Romani

Hotararea Guvernului ULTIM MOMENT Anuntata Simona Bucura-Oprescu Beneficiile Oficiale Multi Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, continua seria anunturilor extrem de importante si asteptate de catre milioane de romani, iar asta pentru ca a dezvaluit in mod oficial ca pensionarii care vor beneficia de majorari ale cuantumurilor pensiilor in urma aplicarii noii legi a pensiilor, intrata in vigoare la 1 septembrie 2024, vor continua sa beneficieze de drepturile de protectie sociala existente.

Simona Bucura-Oprescu spune ca aceasta decizie a fost adoptata in sedinta de luni a Guvernului prin intermediul unei Ordonante de Urgenta. „Aceasta masura are scopul de a proteja pensionarii care, prin recalcularea pensiilor, ar fi fost exclusi de sub incidenta prevederilor Legii nr. 226/2021 privind stabilirea masurilor de protectie sociala pentru consumatorul vulnerabil de energie,” a declarat Simona Bucura-Oprescu. „Pensionarii reprezinta o categorie vulnerabila, iar acest sprijin material este esential pentru asigurarea unui trai decent,” a adaugat ministrul Muncii.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca in baza noilor reglementari, majorarile de pensii rezultate din procesul de recalculare nu vor fi luate in considerare la stabilirea drepturilor la ajutorul pentru incalzirea locuintei si la suplimentul pentru energie, mentinand astfel accesul pensionarilor la aceste forme de sprijin social.

Simona Bucura-Oprescu spune ca Guvernul a aprobat si modificarea plafonului pentru beneficiarii Programului pentru compensarea cu 90% a pretului de referinta al medicamentelor, de la 1830 lei la 2020 lei. De asemenea, a fost ajustata si limita veniturilor lunare pana la care se acorda tichetele sociale pe suport electronic pentru produse alimentare si mese calde, aceasta crescand de la 2.000 lei la 2.210 lei.

Aceste ajustari iau in considerare rata medie anuala a inflatiei din 2023, care a fost de 10,4%, conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Prin aceste masuri, Guvernul isi propune sa asigure o protectie adecvata si sustenabila pentru categoriile de persoane cele mai vulnerabile din societate.

Simona Bucura-Oprescu detaliaza masurile care vor ramane in vigoare deoarece: nivelul pensiei pâna la care sunt acordate tichete pentru alimente și
mese calde crete de la 2.000 de lei la 2.210 lei; ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul de energie sunt menținute și pentru pensionarii care
au primit majorări în urma recalculării aferente Legii nr. 360/2023; nivelul pensiei până la care sunt compensate cu 90% medicamentele față de prețul de referință crește de la 1.830 de lei la 2.020 de lei.

author avatar
Redactia iDevice.ro