Marcel Ciolacu Anunta o Noua Serie de Masuri de ULTIM MOMENT ale Guvernului, Vizand Milioane de Romani

Marcel Ciolacu Anunta Noua Serie Masuri ULTIM MOMENT Guvernului Vizand Milioane Romani

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, a anuntat introducerea in transparenta publica a unui nou act normativ care aduce o serie de masuri menite sa creasca veniturile la bugetul de stat. Printre cele mai importante decizii se numara anularea dobanzilor si penalitatilor pentru cei care au datorii la stat, cu conditia ca aceste restante sa fie platite pana pe 25 noiembrie.

„In premiera dupa Revolutie, vom rasplati si contribuabilii corecti, cei care au taxele platite la zi. Incepand cu luna urmatoare, acestia vor primi o bonificatie de 3%, ceea ce inseamna ca vor plati mai putin catre stat. Consider ca aceasta este cea mai fireasca forma prin care aratam apreciere fata de toti contribuabilii onesti din aceasta tara,” a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunta si ca odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare, premierul a anuntat ca prioritatea coalitiei PSD-PNL va fi dezbaterea in regim de urgenta a proiectului de lege care prevede majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3000 de lei. „Vom adopta acest proiect intr-un proces accelerat, pentru a oferi caselor de pensii timpul necesar sa pregateasca sistemul pentru aplicarea deciziei incepand cu 1 octombrie,” a adaugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a transmis si un mesaj de asigurare catre pensionari. Cei care au avut pensiile majorate in urma recalcularii vor avea certitudinea ca aceste decizii sunt finale si nu pot fi anulate. „Nimeni nu se va atinge de banii lor,” a subliniat Ciolacu. De asemenea, pentru cei care dovedesc ca recalcularea a fost aplicata eronat, vor primi un raspuns prioritar cu detalii clare despre rezolvarea situatiei.

In ceea ce priveste pensionarii nevazatori si cei cu dizabilitati, premierul a anuntat pregatirea unui mecanism rapid de compensare, pentru a le asigura o pensie decenta. „Reparam toate aceste nedreptati si demonstram ca pretuim munca celor care au ridicat aceasta tara! Doar asa putem construi in viitor o Romanie corecta!” a incheiat Ciolacu.

Aceste masuri vin in contextul unui efort mai larg al Guvernului de a sprijini atat contribuabilii corecti, cat si pensionarii, in timp ce cauta solutii pentru echilibrarea bugetului de stat.