Misiunile de ULTIM MOMENT Anuntate de Armata Romana cu Actiunile Oficiale ale Militarilor Romani

Misiunile ULTIM MOMENT Anuntate Armata Romana Actiunile Oficiale Militarilor Romani

Armata Romana anunta ca un detașament format din 25 de militari și două elicoptere IAR-330 SOCAT, aparținând Escadrilei 713 Elicoptere de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, a decolat ieri, 1 septembrie, spre Čáslav, Cehia. Acești militari vor participa la exercițiul internațional AMPLE STRIKE, desfășurat în perioada 1-20 septembrie.

Armata Romana dezvaluie deasemenea ca pe parcursul acestui exercițiu, ei vor executa misiuni de sprijin aerian apropiat și cercetare aeriană, alături de alți militari din cadrul NATO. Această misiune subliniază angajamentul României față de parteneriatele strategice și cooperarea militară internațională.

Armata Romana a confirmat ca militarii unei structuri subordonate Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și colegii lor francezi din cadrul Grupului de Luptă al NATO dislocat în România au încheiat o săptămână plină de provocări odată cu finalizarea exercițiului comun „Eagle Eye”. În această perioadă, aceștia și-au testat capacitățile fizice și abilitățile specifice luptei în teren muntos, participând la activități precum cățărare liberă, cățărare artificială, coborâre în rapel și marșuri pe distanță medie.

Militarii români și francezi au avut ocazia să își aprofundeze cunoștințele în ceea ce privește echipamentele militare ale ambelor structuri și au exersat utilizarea armamentului individual. În cadrul ceremoniei de încheiere, ce a avut loc pe 30 august, eforturile și rezultatele remarcabile obținute de acești militari au fost recunoscute prin acordarea de monede și plachete cu însemnele heraldice ale unității, precum și diplome de merit, oferite de către locotenent-colonelul Silvestru-Ovidiu Irod.

Armata Romana a dezvaluti deasemenea ca pe 30 august, în unitățile Forțelor Terestre Române din întreaga țară, soldații profesioniști din seria a III-a 2024 au depus Jurământul Militar. În cadrul acestor ceremonii solemne, 1412 militari au făcut legământ cu țara, consolidându-și astfel angajamentul față de apărarea și securitatea națională.

În București, ceremonia s-a desfășurat la sediul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, unde au fost prezenți generalul-locotenent Ciprian Marin, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, alături de alți oficiali militari și invitați. La acest eveniment au participat militarii unității gazdă, precum și cei aparținând Batalionului 96 Geniu „Cetatea București”, Batalionului 495 „Căpitan Ștefan Șoverth” și Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata”.

Aceste evenimente subliniază dedicarea și profesionalismul Forțelor Terestre Române, care continuă să fie un pilon important al securității naționale și internaționale.

author avatar
Redactia iDevice.ro