Posta Romana: Informarea Oficiala de ULTIM MOMENT Masurile pentru Milioane de Romani

Posta Romana Informarea Oficiala ULTIM MOMENT Masurile Milioane Romani

Posta Romana a anuntat recent ca romanii cu drept de vot, care au domiciliul sau resedinta legala stabilita in strainatate, au posibilitatea de a-si exercita dreptul electoral la alegerile din 2024 prin intermediul votului prin corespondenta. Aceasta optiune este valabila atat pentru alegerile prezidentiale, cat si pentru cele parlamentare, si se poate realiza in doar trei pasi simpli.

Posta Romana spune ca toti cetatenii romani interesati trebuie sa se inscrie pe site-ul oficial de votare gestionat de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), completand un formular online. Termenul limita pentru inscrierea la alegerile prezidentiale este 10 octombrie, iar pentru alegerile parlamentare, data limita este 17 octombrie.

Posta Romana va livra documentele necesare pentru votul prin corespondenta la adresa de domiciliu sau resedinta indicata de alegatori in cererea de inregistrare. Aceste documente vor fi trimise cu cel mult 25 de zile inainte de data alegerilor, asigurandu-se astfel ca votantii au timp suficient pentru a-si exprima optiunea electorala.

Alegatorii trebuie sa expedieze plicurile exterioare sigilate catre biroul electoral pentru votul prin corespondenta, avand grija ca acestea sa ajunga la destinatie cu cel putin 3 zile inainte de data votarii. In ziua alegerilor, dupa ora 21:00, biroul electoral va desigila urnele de vot si plicurile interioare, procedand la numaratoarea voturilor.

Acest proces simplificat ofera romanilor din strainatate o modalitate practica si eficienta de a-si exercita dreptul de vot, asigurand totodata transparenta si corectitudinea procesului electoral.

author avatar
Redactia iDevice.ro