Pregatirile de ULTIM MOMENT Anuntate de Ministrul Educatiei Oficial Inainte de Debutul Noului an Scolar

Pregatirile ULTIM MOMENT Anuntate Ministrul Educatiei Oficial Inainte Debutul Noului Scolar

Ministrul Educației, Ligia Deca, a publicat astazi un anunt extrem de important, despre care milioane de elevi, parinti si profesori trebuie sa stie, deoarece astazi a inceput noul an scolar, desi elevii ajung in clase pe 9 septembrie. Ministrul Educației, a transmis un mesaj de încurajare atât pentru elevi, cât și pentru profesori, spunand ca acum au inceput pregatirile pentru primiera elevilor in clase, din 9 septembrie.

„De astăzi începe noul an școlar și, odată cu el, o nouă etapă de învățare și dezvoltare atât pentru elevi, cât și pentru profesori. În toate școlile din țară, pregătirile pentru începerea cursurilor sunt în plină desfășurare, iar la Ministerul Educației lucrăm împreună cu inspectoratele școlare și autoritățile locale pentru ca, pe 2 septembrie, fiecare elev să își înceapă anul școlar cu bucurie și în condiții adecvate,” a declarat Ministrul Educației.

Ministrul Educației a avut un mesaj special pentru cadrele didactice, recunoscând rolul esențial pe care aceștia îl joacă în formarea generațiilor viitoare. „Dragi profesori, vă urez un an școlar plin de realizări! Continuați să fiți inspirație pentru elevii voștri, cărora le insuflați nu doar cunoaștere, ci și curajul de a visa și de a acționa. Munca voastră și pasiunea cu care vă dedicați profesiei stau la baza viitorului nostru. Vă mulțumesc pentru dedicare și pentru eforturile neobosite și vă încurajez să faceți din acest an unul remarcabil!”, a spus Ligia Deca.

Ministrul Educației, in contextul internaționalizării educației, România a făcut progrese semnificative, noua lege a educației incluzând o secțiune distinctă dedicată acestui aspect. Prezența ministrului Ligia Deca în Comitetul Director la Nivel Înalt pentru Obiectivul de dezvoltare durabilă 4, „Educație de calitate” (SDG4 HLSC) din cadrul UNESCO, oferă României oportunitatea de a influența agenda globală în educație și de a promova politicile naționale de succes.

Acestea includ programe precum „masă sănătoasă,” învățământul tehnologic dual și extinderea serviciilor de educație timpurie. De Ziua Diplomației Române, ministrul Ligia Deca a adus un omagiu diplomaților români, subliniind rolul lor esențial în dezvoltarea de parteneriate educaționale internaționale și promovarea intereselor României pe scena globală.

„Prin profesionalism și dedicare, ei promovează interesele României și contribuie la stabilitatea globală. Îi felicit pentru angajamentul lor la nivel internațional și susțin toate inițiativele care încurajează dialogul și cooperarea internațională,” a adăugat Ligia Deca.

Ministrul Educației da de inteles ca noul an școlar debutează sub auspicii favorabile, cu speranța că elevii și profesorii vor reuși să depășească provocările actuale și să transforme acest an într-o perioadă de succes și realizări importante pentru educația din România.

author avatar
Redactia iDevice.ro