Programul National de ULTIM MOMENT al Ministrului Educatiei si Masurile Oficiale pentru Milioane de Elevi

Programul National ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Masurile Oficiale Milioane Elevi

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anuntat lansarea apelului competitiv de proiecte „Program national de leadership si management educational”, initiativa care isi propune sa sustina dezvoltarea competentelor manageriale in randul directorilor si inspectorilor scolari din Romania.

Ministrul Educatiei spune ca, avand o finantare totala de 15 milioane de euro, fara TVA, provenita din fonduri PNRR, programul se adreseaza institutiilor care doresc sa elaboreze si sa implementeze programe de formare continua pentru cadrele didactice cu functii de conducere. Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 9 octombrie 2024, ora 17:00.

“Acest program reprezinta un pas important spre profesionalizarea managementului educational din Romania. Prin aceste fonduri, ne propunem sa sprijinim dezvoltarea unor programe inovatoare de formare si indrumare pentru directorii de scoli si inspectorii scolari,” a declarat Ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei afirma ca pentru a accesa fondurile disponibile, sunt eligibile parteneriatele intre urmatoarele entitati:

  • Institutii de invatamant superior, atat de stat, cat si particulare, acreditate, care au capacitatea de a derula programe de formare continua pentru managerii si inspectorii scolari.
  • Furnizori publici sau privati de formare continua, cu o experienta de minimum cinci ani in organizarea de programe de formare in competente manageriale si leadership.
  • Casele Corpului Didactic (CCD), care pot aplica doar pentru programele dedicate grupului tinta din cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar.

Proiectele pot fi depuse individual sau in parteneriate, iar fiecare solicitant poate propune programe de formare fie la nivel de unitate de invatamant, fie la nivel de inspectorat scolar judetean, in functie de expertiza detinuta.

Ministrul Educatiei dezvaluie ca bugetul fiecarui proiect va fi calculat pe baza unui cost unitar de 1500 euro per persoana formata, iar valoarea maxima a unui proiect implementat in parteneriat nu va depasi 1.500.000 euro, corespunzand unui grup-tinta de minimum 1000 de persoane.

“Ne dorim ca aceste fonduri sa fie folosite in mod eficient pentru a asigura un management educational de calitate, care sa raspunda nevoilor actuale ale sistemului de invatamant din Romania,” a adaugat ministrul.

Programul se inscrie in eforturile mai largi ale Ministerului Educatiei de a moderniza si profesionaliza conducerea institutiilor de invatamant din tara, in vederea imbunatatirii calitatii actului educational.

Apelul de proiecte ramane deschis pana la data de 9 octombrie 2024, oferind astfel timp suficient pentru constituirea parteneriatelor si elaborarea propunerilor de proiecte.

author avatar
Redactia iDevice.ro