ANM: Prognoza Meteo Actualizata Oficiala de ULTIM MOMENT a Starii Vremii in Romania in Septembrie 2024

ANM Prognoza Meteo Actualizata Oficiala ULTIM MOMENT Starii Vremii Romania Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a publicat o prognoza meteo actualizata oficiala de ultim moment a starii vremii in Romania in septembrie 2024, pe baza prognozelor realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF). Potrivit informatiilor furnizate, luna septembrie va fi caracterizata de temperaturi peste media normala, dar si de un regim pluviometric variabil, cu diferente semnificative intre regiunile tarii.

ANM spune ca in perioada 2-9 septembrie 2024, valorile termice vor fi mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, in special in regiunile vestice ale tarii. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar in zonele nordice, in timp ce in restul tarii cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

ANM dezvaluie ca pentru saptamana 9-16 septembrie 2024, temperaturile vor continua sa fie peste media normala in toate regiunile. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia regiunilor nord-estice, unde se asteapta cantitati de precipitatii sub media specifica perioadei.

ANM ne transmite ca in intervalul 16-23 septembrie 2024, prognozele indica o usoara crestere a temperaturilor medii, care vor ramane peste valorile normale pentru aceasta perioada. Regimul pluviometric va avea o tendinta usor excedentara in majoritatea regiunilor, ceea ce sugereaza ca ploile vor fi mai frecvente si mai abundente decat de obicei.

In ultima saptamana a lunii, 23-30 septembrie 2024, mediile valorilor termice se vor mentine usor peste cele specifice acestei perioade. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea vor fi in general apropiate de valorile normale pentru aceasta saptamana, la nivelul intregii tari.

ANM subliniaza faptul ca aceste prognoze pe termen mediu nu pot anticipa fenomenele meteorologice extreme de scurta durata, care pot aparea pe parcursul lunii. Astfel, populatia este sfatuita sa urmareasca in continuare actualizarile zilnice ale prognozelor pentru a fi informata in timp real despre conditiile meteorologice.

author avatar
Redactia iDevice.ro