X

Germania: Intalnirea de CRIZA de ULTIM MOMENT care poate Ajuta Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen

Germania tine la aceasta ora o intalnire de criza, care ar putea avea un efect profund si asupra procesului de aderare deplina al Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca la Berlin liderii tarii discuta despre noi masuri mult mai dure impotriva migratiei ilegale, dar si a efectelor pe care aceasta le are asupra societatii, atacurile recente punand presiune uriasa pe Olaf Scholz.

Germania se vede acum obligata sa caute solutii pentru a reduce migratia ilegala si a face mai multe deportari, lucruri care nu sunt simple, dar care sunt obligatorii pentru ca Olaf Scholz sa ramana la putere, deciziile care urmeaza sa fie luate, fiind extrem de importante inclusiv pentru procesul de aderare deplina a Romaniei la Schengen, indiferent cand se va intampla.

Germania a fost una dintre tarile care a rezistat foarte mult implementarii de masuri radicale impotriva migratiei, acceptand pana acum cam pe oricine a dorit sa intre in tara, dar asta se va schimba radical, iar aderarea deplina a Romaniei la Schengen ar putea fi ajutata, sau intarziata, totul depinzand de modul in care deciziile vor fi luate si efectele pe care le vor avea.

“În prezent, lipsește un concept general pentru o politică de migrație fundamental diferită. Niciun stat nu este forțat să primească refugiați într-o măsură care prezintă riscuri acute pentru funcționarea instituțiilor sale. Semnele de suprasolicitare ar putea fi o administrație copleșită și o lipsă de capacitate de cazare sau integrare.

Aici limitele au fost atinse sau deja depășite în multe privințe. Pachetul de securitate planificat conține o înăsprire semnificativă a legilor privind azilul și rezidența, legi mai stricte privind armele, în special în ceea ce privește purtarea cuțitelor.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 3, 2024, 8:01 PM 20:01

Disqus Comments Loading...