X

Marcel Ciolacu: Anunturile Importante dupa Intalnirea cu Liderii Sectorului Bancar din Romania

Marcel Ciolacu a avut o intalnire importanta cu liderii sectorului bancar pentru a discuta despre necesitatea unei coordonari mai eficiente intre stat si mediul privat in vederea sustinerii marilor investitii in zonele-cheie pentru dezvoltarea economica a Romaniei. In cadrul discutiilor, Ciolacu a subliniat angajamentul ferm al Guvernului de a continua sprijinirea prioritatara a investitiilor publice, subliniind faptul ca 80% din deficitul bugetar pe primele opt luni din 2024 a fost generat de investitii.

„Aceasta este calea corecta de dezvoltare economica a unei tari, asa cum au procedat toate statele europene importante atunci cand s-au aflat in postura de astazi a Romaniei”, a declarat Premierul, aratand ca investitiile publice sunt motorul principal al cresterii economice.

Printre domeniile prioritare mentionate de Ciolacu se numara agricultura si industria alimentara, materialele de constructii, energia, transporturile si petrochimia. Aceste sectoare beneficiaza in prezent de scheme de stat si programe masive de sprijin, menite sa accelereze dezvoltarea si modernizarea lor.

Premierul a evidentiat, de asemenea, receptivitatea si pregatirea industriei bancare de a sustine aceste domenii vitale pentru viitorul tarii. In acest context, s-a convenit ca dialogul cu liderii bancari sa devina unul periodic, pentru a urmari indeaproape progresul solutiilor stabilite.

„Ne este clar ca avem un interes comun: o Romanie mai puternica economic, cu afaceri in crestere si cu firme tot mai prospere!”, a adaugat Ciolacu, subliniind importanta continuarii eforturilor de colaborare intre stat si sectorul privat.

Tot astazi, Marcel Ciolacu a participat la semnarea unui parteneriat intre Asociatia Daruieste Viata si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „M.S.Curie”. Acest acord va permite demararea constructiei celei de-a doua cladiri de spital la Marie Curie, creand astfel premisele realizarii unui Campus Medical Pediatric, unic in Romania.

„Acesta va fi locul unde toti copiii vor avea acces la conditii moderne de tratament, unde parintii vor avea conditiile necesare pentru a lupta alaturi de copiii lor, iar medicii vor dispune de tehnologia si resursele necesare pentru a excela!”, a declarat Ciolacu.

Premierul a incheiat declaratiile subliniind ca aceasta este calea corecta pentru a crea conditii europene in spitalele romanesti. El a accentuat rolul colaborarii dintre autoritatile statului, Ministerul Sanatatii si organizatiile neguvernamentale in crearea unui sistem medical sustenabil si performanta in managementul sistemului public.

Aceste actiuni reflecta viziunea Guvernului de a continua lucrurile bune si de a construi un viitor mai bun pentru Romania, atat din punct de vedere economic, cat si social.

This post was last modified on sept. 3, 2024, 10:42 PM 22:42

Disqus Comments Loading...