X

4 Masuri de ULTIM MOMENT Anuntate de Nicusor Dan Oficial pentru Milioane de Bucuresteni

Nicusor Dan, primarul general al Bucurestiului, a anuntat finalizarea unei etape importante in procesul de reabilitare a parcului Cismigiu, unul dintre cele mai emblematice spatii verzi din capitala. Peste 70% din aleile parcului au fost deja refacute, inclusiv partea dreapta a lacului, unde echipele Primariei Capitalei au reparat stratul suport si au turnat un nou covor asfaltic.

„Bordurile cu valoare istorica au fost recuperate si refolosite in zonele indicate de proiectant, iar cele din beton au fost inlocuite cu borduri din granit. De asemenea, aleile pietruite au fost refacute pentru a asigura planeitatea si scurgerea eficienta a apelor meteorice,” a declarat Nicusor Dan. Lucrarile vor continua pe partea stanga a lacului, vizand aleile principale.

Nicusor Dan aduce in imediata noastra atentie si un alt moment important pentru viata culturala a capitalei a fost expozitia „Universul lui Salvador Dalí”, care s-a incheiat pe 1 septembrie, dupa ce a atras peste 100.000 de vizitatori in cele 9 luni de desfasurare. Publicul a avut ocazia sa admire 170 de lucrari impresionante ale artistului, de la sculpturi si grafica, pana la miniaturi din aur si rubine.

„Evenimentul a fost o oportunitate rara pentru bucuresteni si turisti de a intra in contact direct cu lucrarile fascinante ale lui Salvador Dalí, consolidand astfel pozitia Bucurestiului pe harta marilor centre culturale europene,” a subliniat Nicusor Dan.

Nicusor Dan a anuntat si ca s-au dat ordinele pentru reluarea lucrarilor la patinoarul Flamaropol. Proiectul va fi actualizat in urmatoarele patru luni, urmand ca lucrarile propriu-zise sa dureze 20 de luni. Complexul va cuprinde o arena sportiva cu o capacitate de 3.170 de locuri, un patinoar artificial si diverse facilitati, inclusiv sali de conferinte, cabinete medicale si vestiare.

„Complexul va deveni un important centru multifunctional pentru sport si agrement, incluzand o sala de escalada, un bazin de inot si spatii pentru relaxare si recuperare fizica,” a explicat Nicusor Dan.

Nicusor Dan nu uita si de infrastructura, deoarece a mai anuntat lansarea licitatiei pentru instalarea a aproximativ 8.000 de echipamente de iluminat public modern pe 34 de artere principale din Bucuresti, inclusiv Sos. Nicolae Titulescu, Bd. Aviatorilor si Calea Floreasca. Proiectul, finantat cu 50 de milioane de lei din fonduri nerambursabile, urmareste modernizarea sistemului de iluminat prin implementarea tehnologiei LED si a unui sistem de telegestiune.

„Pana acum, au fost montate peste 4.800 de aparate de iluminat moderne pe 15 artere intens circulate. Investitiile in acest domeniu vor contribui la reducerea consumului de energie cu aproximativ 60%, ceea ce ajuta semnificativ la reducerea gazelor cu efect de sera,” a explicat Nicusor Dan.

This post was last modified on sept. 4, 2024, 1:27 PM 13:27

Disqus Comments Loading...