X

ELECTRICA: Provocarile de ULTIM MOMENT Aduse in Atentia a Milioane de Clienti din Romania

ELECTRICA, unul dintre grupurile de energie cele mai mari de pe piata Romania, cu aproape 4 milioane de clienti care beneficiaza zilnic de serviciile sale la nivelul intregii tari, a fost prezenta in cadrul Forumului “24 TRENDS FOR 2024”, organizat de Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) si DIGI 24, tema energiei si securitatii energetice a Romaniei a fost adusa in prim-plan.

ELECTRICA ne aduce in atentie faptul ca un moment important al evenimentului l-a constituit participarea Mihaelei Rodica Suciu, Director General al Distribuție Energie Electrică România (DEER), la conferinta “POWER & INNOVATION DAY”, unde aceasta a subliniat importanta transportului si distributiei de energie in contextul tranzitiei energetice.

“Dupa parerea mea, transportul si distributia de energie sunt esentiale in acest proces. Energia este in tot si toate, iar puterea sa este imensa. Trebuie sa subliniem faptul ca energia produsa nu este consumata in acelasi loc, ceea ce impune necesitatea unor sisteme puternice de distributie”, a declarat Mihaela Rodica Suciu.

ELECTRICA transmite ca in cadrul discutiilor, Suciu a evidentiat starea actuala a retelelor de distributie gestionate de DEER, Distributie Energie Electrica Romania, mentionand ca peste 80% din acestea au fost construite inainte de anul 2000 si necesita investitii considerabile pentru modernizare. “DEER asigura livrarea energiei electrice in 18 judete, dar infrastructura noastra are nevoie de modernizari masive. Ne-am angajat sa investim anual aproximativ 100 de milioane de euro, insa aceste fonduri nu sunt suficiente pentru a face fata provocarilor”, a afirmat directorul DEER.

ELECTRICA: Provocarile de ULTIM MOMENT Aduse in Atentia a Milioane de Clienti din Romania

Ea a mentionat ca DEER lucreaza pe mai multe planuri pentru a asigura continuitatea distributiei de energie, respectand standardele impuse de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). In acelasi timp, compania pregateste proiecte pentru viitor, avand o echipa de peste 200 de specialisti dedicati proiectarii.

ELECTRICA a confirmat faptul ca DEER a depus deja 30 de proiecte pentru a accesa fonduri europene prin Fondul pentru Modernizare, valoarea contractelor semnate depasind 3 miliarde de lei. Aceste proiecte urmeaza sa intre in executie, iar impactul investitiilor va deveni vizibil incepand cu anii 2025-2026. “Este important sa calibram asteptarile in timp; schimbarile majore nu se pot realiza peste noapte”, a subliniat Suciu.

Un alt aspect adus in discutie de directorul general al DEER a fost lipsa de executanti pentru multitudinea de proiecte aflate in executie. “Avem nevoie de executanti. Este o problema majora in piata, si trebuie sa fim constienti de acest lucru. Ne confruntam cu provocari, dar suntem hotarati sa gasim solutii”, a adaugat Suciu.

Referindu-se la securitatea cibernetica, Mihaela Rodica Suciu a recunoscut ca exista probleme in acest domeniu, insa compania a reusit sa depaseasca cu succes un incident recent, datorita competentei echipei. “Am avut un eveniment, dar colegii nostri au gestionat situatia cu succes”, a declarat Suciu. De asemenea, DEER va continua sa dezbata aceasta tema in cadrul celei de-a doua editii a Forumului de Securitate Cibernetica, ce va avea loc in perioada 13-14 noiembrie la Cluj.

In concluzie, discutiile de la Forumul “24 TRENDS FOR 2024” au evidentiat provocarile majore cu care se confrunta sectorul energetic al Romaniei, subliniind necesitatea unor investitii semnificative si o cooperare stransa intre toate partile implicate pentru a asigura securitatea si continuitatea energetica a tarii.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 4, 2024, 12:33 PM 12:33

Disqus Comments Loading...