Explicatiil de ULTIM MOMENT ale Simonei Bucura-Oprescu privind Procesul Derulat pentru Milioane de Romani

Explicatiil ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Procesul Derulat Milioane Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a publicat o comunicare extrem de importanta in contextul in care milioane dintre romani asteptau vesti de la minister, fiind anuntate noi date privind finalizarea procesului de recalculare a pensiilor din sistemul public, realizat prin intermediul Casei Nationale de Pensii Publice. Acest efort a fost finalizat la timp, iar efectele sale se vor reflecta in cresterea pensiilor pentru majoritatea pensionarilor.

Simona Bucura-Oprescu afirma oficial ca peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o crestere a pensiei incepand din luna septembrie 2024. Concret, mai mult de 3,8 milioane de pensionari vor primi o majorare a pensiei, cu o crestere medie de 26,65%. Aceasta majorare vine in completarea indexarii de 13,8% aplicata la 1 ianuarie 2024, ceea ce inseamna ca, pentru majoritatea pensionarilor, pensiile au crescut cumulat cu peste 40% in acest an.

“Este important de subliniat ca nicio pensie nu scade,” a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu. “Chiar daca unii pensionari au primit recent o decizie de recalculare in care apare o suma mai mica decat pensia din luna august 2024, se va mentine cuantumul cel mai favorabil, adica pensia in plata.”

Simona Bucura-Oprescu afirma deasemenea ca in ceea ce priveste beneficiarii indemnizatiei sociale pentru pensionari, daca decizia de recalculare indica o valoare mai mica de 1.281 de lei, acestia vor continua sa primeasca suma de 1.281 de lei.

Procesul de recalculare a pensiilor s-a bazat pe trei componente esentiale: punctele de contributivitate, punctele de stabilitate si punctele asimilate. Dintre acestea, punctele de contributivitate, determinate de valoarea contributiilor platite pe parcursul carierei, au avut cea mai mare influenta asupra cuantumului final al pensiei.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza in mod clar ca legea 360/2023 a avut ca obiectiv recalcularea pensiilor pe baza contributivitatii si asigurarea predictibilitatii pentru stagiile complete de cotizare, in vederea mentinerii sustenabilitatii sistemului public de pensii. Ministerul Muncii transmite tuturor pensionarilor urari de sanatate si o pensie cat mai lunga si plina de bucurii!

author avatar
Redactia iDevice.ro