Romania: Colaborarile Oficiale de ULTIM MOMENT cu Ungaria pentru Aderarea Deplina la Schengen

Romania Colaborarile Oficiale ULTIM MOMENT Ungaria Aderarea Deplina Schengen

Romania si Ungaria colaboreaza impreuna in momentul de fata, pentru ca aderarea deplina la Schengen, fara controale la granitele terestre sa fie posibila cat mai curand, acest lucru fiind confirmat de catre Catalin Predoiu, ministrul MAI, acesta intalnindu-se in cursul zilelor trecute cu ministrul maghiar de externe, Péter Szijjártó, la Bucuresti.

Romania are granita terestra cu Ungaria pentru Spatiul Schengen si o protejeaza pentru a impiedica traficul de migranti catre vestul Europei, Catalin Predoiu vorbind despre rezultatele Romaniei in aceasta directie in ultimul an, ele fiind insemnate si suficient de bune pentru a permite aderarea deplina la Schengen cat mai curand pentru tara noastra.

Romania lucreaza in mod constant si face investitii pentru a proteja granitele Schengen, astfel incat aderarea deplina la Schengen fara controale la granitele terestre sa aiba loc in anul 2024, asa cum ne-au promis atatia politicieni romani, insa totul depinde de Karl Nehammer si dorinta sa de a ridica veto-ul impus impotriva tarii noastre.

“Demnitarul român a făcut, de asemenea, referiri la dialogul constant pe care România îl are cu statele membre UE pe acest subiect, subliniind că pentru țara noastră este deosebit de importantă aprobarea deciziei de eliminare a controalelor la frontierele interne terestre până la finalul acestui an: „Rezultatele sunt pe masă, cifrele nu mint.

România a înregistrat în ultimul an rezultatele remarcabile în combaterea migrației ilegale, reducând acest fenomen la cifre aproape de zero. Spațiul Schengen va fi mai puternic cu România în interiorul său, am demonstrat acest lucru în perioada care s-a scurs de la aderarea cu frontierele aeriene și maritime. Am obținut rezultate bune, reflectate in statistici oficiale si vom continua sa ne concentram pe combaterea criminalității organizate”.”

author avatar
Redactia iDevice.ro