2 Informatii de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei cu Explicatii Oficiale in Atentia Elevilor si Profesorilor Romani

2 Informatii ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Explicatii Oficiale Atentia Elevilor Profesorilor Romani

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a transmis 2 comunicari noi catre milioanele de parinti si elevi din toata Romania, in prima dintre ele aducand in atentie, mai jos, Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” si Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” au intrat intr-o noua era, gratie investitiilor recente in infrastructura sportiva.

Ministrul Educatiei a anuntat finalizarea lucrarilor de modernizare a salilor de sport din cadrul acestor institutii, parte a unui amplu proiect finantat prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), asa cum au fost finantate si alte proiecte de imbunatatire a scolilor.

„Elevii din aceste institutii se vor bucura de facilitati moderne, care includ mese de tenis, saltele si cercuri pentru gimnastica, mingi, benzi de alergare si dulapuri de depozitare. Aceste dotari reprezinta un pas semnificativ in imbunatatirea calitatii educatiei si in sprijinirea dezvoltarii fizice si sportive a elevilor,” a declarat Ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei dezvaluie ca modernizarea salilor de sport face parte dintr-o strategie nationala de a creste calitatea infrastructurii educationale, dar si de a promova un stil de viata activ in randul tinerilor. Proiectul este parte integranta a eforturilor Ministerului Educatiei de a sustine dezvoltarea fizica si sanatatea elevilor, oferindu-le acces la facilitati sportive de ultima generatie.

Ministrul Educatiei, in paralel, a reiterat importanta dezvoltarii invatamantului preuniversitar alternativ, care include unitati de stat si particulare. „Invatamantul alternativ este organizat in concordanta cu particularitatile individuale ale elevilor, asigurand atat deschiderea sistemului educational, cat si adaptarea specifica fiecarui tip de educatie,” a precizat Deca.

Conform noii legislatii, unitatile de invatamant alternativ pot fi infiintate si organizate in filierele si profilurile prevazute de Legea invatamantului preuniversitar nr. 198/2023, oferind elevilor o educatie diferentiata si pluralista, conform nevoilor si aspiratiilor lor.

Ministrul Educatiei cu aceste initiative subliniaza angajamentul autoritatilor de a investi in viitorul educatiei din Romania, printr-o combinatie de modernizare a infrastructurii si diversificare a sistemului educational, asigurand astfel un mediu de invatare adaptat cerintelor actuale.

author avatar
Redactia iDevice.ro