ANM: 2 Coduri de AVERTIZARE Meteorologica Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Romania pe 5 Septembrie 2024

ANM 2 Coduri AVERTIZARE Meteorologica Oficiale ULTIM MOMENT Romania 5 Septembrie 2024

ANM, Agentia Nationala de Meteorologie, a publicat 2 coduri de avertizare meteorologica oficiale de ultim moment pentru Romania pe 5 septembrie 2024, iar asta deoarece anumite zone din tara sunt vizate de fenomene de canicula si disconfort termic accentuat in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj.

ANM transmite ca in aceste zone, temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati, ceea ce va intensifica senzatia de disconfort termic resimtit de populatie. Maximele termice prognozate pentru aceasta zi vor varia intre 35 si 37 de grade Celsius, valori foarte mari pentru aceasta perioada a anului.

ANM transmite deasemenea ca noptile nu vor aduce vreo schimbare semnificativa, temperaturile minime fiind cuprinse intre 18 si 22 de grade Celsius, mentinand astfel un nivel ridicat de disconfort si pe timp de noapte. Pentru data de 5 septembrie, ANM a emis o noua avertizare de cod galben pentru temperaturi deosebit de ridicate, local canicula si disconfort termic accentuat.

Regiunile afectate de acest cod galben vor fi Banatul, cea mai mare parte a Crisansei, sudul si vestul Olteniei, precum si sud-vestul Munteniei. In aceste zone, temperaturile maxime se vor situa intre 33 si 35 de grade Celsius, continuand sa fie neobisnuit de mari pentru aceasta perioada.

Autoritatile recomanda populatiei sa ia masuri de protectie impotriva caldurii excesive, sa evite expunerea prelungita la soare si sa se hidrateze corespunzator, mai ales in intervalele critice ale zilei.

Totodata, este important ca persoanele vulnerabile, precum varstnicii si copiii, sa fie protejate in mod special de efectele negative ale temperaturilor extreme. ANM va continua sa monitorizeze situatia meteorologica si va oferi actualizari in functie de evolutia conditiilor atmosferice.

author avatar
Redactia iDevice.ro