Eforturile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei Inainte de Inceperea Noului An Scolar

Eforturile ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Inainte Inceperea Noului An Scolar

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a oferit o serie de informatii oficiale cu privire la masurile care au fost luate in ultimele saptamani de zile pentru invatamant, plus detalii despre actiunile intreprinse de Ministerul Educatiei in vederea pregatirii inceputului de an scolar.

Ministrul Educatiei anunta ca, toate eforturile s-au concentrat pe monitorizarea stadiului pregatirilor si pe identificarea solutiilor adecvate pentru a asigura conditii optime atat pentru elevi, cat si pentru personalul scolilor. “Facem tot ce putem pentru ca parintii sa isi trimita copiii intr-un mediu sigur si adecvat,” a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei a mentionat si intalnirile recente cu inspectorii scolari generali, menite sa evalueze situatia din fiecare judet si sa transmita noutatile legislative relevante. Un alt aspect important al pregatirilor pentru anul scolar a fost videoconferinta organizata la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

La aceasta reuniune au participat oficiali din mai multe ministere si agentii, printre care Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Afacerilor Interne, precum si reprezentanti ai Politiei Romane, Jandarmeriei si ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Scopul acestei conferinte a fost evaluarea masurilor de siguranta in scoli si pregatirea unor strategii pentru reducerea cazurilor de violenta si prevenirea consumului de substante interzise.

“Siguranta in scoli ramane o prioritate pentru noi,” a subliniat Ligia Deca, mentionand ca prevenirea violentei in scoli si a consumului de droguri a fost un obiectiv major anul trecut, iar aceste eforturi vor continua si in acest an scolar.

Ministrul Educatiei subliniaza ca un pas important in aceasta directie a fost aprobarea Planului National de Combatere a Violentei Scolare, elaborat in colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne si alte institutii implicate. Planul stabileste responsabilitatile fiecarui actor implicat si include actiuni concrete, cum ar fi derularea de campanii si programe de prevenire a violentei, traficului de persoane si consumului de droguri. De asemenea, in cadrul programului “Scoala altfel”, vor fi prioritizate tematici precum prevenirea violentei si educatia rutiera.

Referitor la situatia unitatilor de invatamant, ministrul a confirmat ca toti copiii vor incepe noul an scolar in format fizic. Insa, avand in vedere ca peste 900 de scoli sunt relocate, din care majoritatea pentru reabilitare sau modernizare, Ligia Deca a facut un apel catre autoritatile locale si inspectoratele scolare sa colaboreze pentru gasirea unor spatii alternative.

“Schimbam fata scolilor din intreaga tara cu ajutorul fondurilor europene si al investitiilor nationale,” a concluzionat Ministrul Educatiei, exprimandu-si increderea ca toate aceste eforturi vor contribui la un inceput de an scolar in conditii optime.

author avatar
Redactia iDevice.ro