Franta: Cererile de URGENTA pentru Marea Britanie cu Masuri Benefice Aderarii Depline a Romaniei la Schengen

Franta Cererile URGENTA Marea Britanie Masuri Benefice Aderarii Depline Romaniei Schengen

Franta a facut o serie de cereri urgente din cauza unor probleme pe care guvernul lui Emmanuel Macron le controleaza cu greu, iar asta pentru ca ministrul de interne, Gerald Darmanin, cere incheierea unui acord cu Marea Britanie pentru trimiterea de migranti acolo, ceea ce poate ajuta major finalizarea aderarii depline a Romaniei la Schengen.

Franta spune ca din cauza Marii Britanii si a politicilor sale, foarte multi migranti sunt tentati sa ajunga pe teritoriile sale, deci ar fi nevoie de un acord pentru retrimiterea celor care ajung pe teritoriul francez, dar si recuperarea unora dintre cheltuielile cu preluarea si gazduirea lor, masura putand fi de ajutor pentru aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Franta surprinde cu aceasta cerere ferma facuta in fata Marii Britanii acum, dar numarul migrantilor ilegali este in crestere de ceva vreme, astfel ca guvernul lui Emmanuel Macron pare sa fi ajuns la limitele capacitatilor din unele puncte de vedere, dar poate ca un acord de acest gen va ajuta masiv finalizarea aderarii depline a Romaniei la Schengen in 2024.

“UE și Marea Britanie trebuie să negocieze un nou tratat privind migrația. Fără un nou acord, vom fi condamnați să vedem că bărcile mici continuă să vină. Soluția este să facem un tratat care să permită Regatului Unit și UE, nu doar Franței și Regatului Unit, să creeze o legătură cauzală între cererile de azil și acordarea azilului în Marea Britanie.

Acordul cu Rwanda a eșuat și nu i-a descurajat pe traficanții de persoane. Din zecile de milioane de euro pe care le negociem în fiecare an cu prietenii noștri britanici, ei plătesc doar o treime din cât cheltuim.”

author avatar
Redactia iDevice.ro