Importante Informari de ULTIM MOMENT ale Armatei Romane privind Soldatii si Activitatile Derulate

Importante Informari ULTIM MOMENT Armatei Romane Soldatii Activitatile Derulate

Armata Romana a publicat o serie de noi informari oficiale de ultim moment, aducand in imediata atentie a milioanelor de romani, faptul ca in cursul zilelor trecute, in urma unui zbor cu două escale, elicopterele PUMA din cadrul Bazei 71 Aeriene “General Emanoil Ionescu” au aterizat în Republica Cehă, pentru a participa la exercițiul multinațional Ample Strike 2024, care se desfășoară între 1 și 20 septembrie.

Armata Romana anunta deasemenea ca personalul român delegat a demarat deja pregătirile pentru misiunile complexe care urmează să fie efectuate alături de partenerii internaționali. Tehnicienii și inginerii responsabili cu întreținerea și pregătirea aeronavelor au realizat verificările tehnice necesare, în timp ce echipajele de zbor și JTAC-urile (Joint Terminal Attack Controller) au luat parte la briefingurile comune, alături de celelalte națiuni participante.

Scopul acestor pregătiri detaliate este de a asigura o coordonare perfectă în timpul misiunilor, având în vedere complexitatea operațiunilor aeriene. Ample Strike 2024 aduce laolaltă forțe din mai multe țări membre NATO, care își testează și își îmbunătățesc capacitățile de coordonare și interoperabilitate în cadrul unor scenarii tactice diverse.

Armata Romana a anuntat deasemenea ca pe 4 septembrie, Forțele Navale Române au primit în dotare o nouă șalupă rapidă de intervenție, botezată „Constantin Ciuchi”, cu numărul de bordaj 102. Ceremonia de intrare în serviciu a avut loc în portul militar Brăila, în prezența viceamiralului Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale. Aceasta a fost însoțită de o slujbă religioasă și ridicarea pavilionului navei, marcând astfel un nou pas în modernizarea flotei navale românești.

Noua șalupă a fost dislocată în portul militar Tulcea și va opera pe Dunăre, precum și în apele interioare și lagunare. Cu o lungime de 12 metri și o capacitate de transport de până la opt persoane și două tone de materiale, șalupa este construită dintr-un aliaj de aluminiu, fiind destinată misiunilor de intervenție rapidă. Printre acestea se numără sprijinul acțiunilor fluviale, patrularea, evacuarea medicală de urgență, precum și căutarea și salvarea în caz de necesitate.

Armata Romana aduce oficial in atentia noastra si ca divizionul 88 Vedete Fluviale, din care face parte această navă, mai are în dotare o șalupă similară, „Eugeniu Botez”, intrată în serviciu în 2022. Cele două nave reprezintă un element important în asigurarea securității navigației pe Dunăre și în susținerea misiunilor militare fluviale.

author avatar
Redactia iDevice.ro