Romania: Lunile CRITICE Anuntate Oficial pentru Finalizarea Aderarii Depline la Schengen

Romania Lunile CRITICE Anuntate Oficial Finalizarea Aderarii Depline Schengen

Romania urmeaza sa parcurga o serie de luni critice in cursul anului 2024, acest lucru fiind adus in imediata atentie a milioane de romani din intreaga tara chiar de catre cel care conduce MAI in momentul de fata, ministrul Catalin Predoiu, el vorbind despre aderarea deplina la Schengen, dar si cooperarea cu FRONTEX pentru reducerea migratiei ilegale.

Romania a reusit sa reduca substantial traficul de migratie ilegala pe teritoriul sau in ultimul an de zile, iar Catalin Predoiu spune ca vor urma o serie de luni critice pentru a mentine ritmul intrarilor ilegale in Romania la un nivel la fel de redus, acesta fiind principalul argument al tarii noastre pentru aderarea deplina la Schengen in fata lui Karl Nehammer si a Austriei.

Romania a initiat cu ceva timp in urma proiecte menite sa duca la reducerea substantiala a migratiei ilegale catre Ungaria si tarile din Vestul Europei, iar Catalin Predoiu se declara foarte multumit de ceea ce a realizat tara noastra pana in momentul de fata, aderarea deplina la Schengen trebuind sa vina in urmatoarele luni, pe masura ce migratia va ramane redusa.

„Lunile care urmează vor fi critice pentru noi pentru că este important să menținem această performanță la nivelul pe care l-ați atins și nu o putem face altfel decât continuând pe aceeași cale de profesionalism, de integritate, de exigență față de propria activitate și față de activitatea colegilor.

Sunt extrem de mulțumit de activitatea Poliției de Frontieră. În lunile precedente a fost îmbunătățită activitatea de combatere a migrației ilegale, este principalul nostru argument în continuarea proiectului de accedere în Spațiul Schengen. a declarat Catalin Predoiu, ministrul Ministerului Afacerilor Interne din Romania.”

author avatar
Redactia iDevice.ro