Semnarea Oficiala de ULTIM MOMENT de catre Simona Bucura-Oprescu a unui Acord Important pentru Romania

Semnarea Oficiala ULTIM MOMENT Simona Bucura-Oprescu Acord Important Romania

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a anuntat in mod oficial pentru milioane de semnarea unui acord extrem de important pentru Romania, iar asta deoarece la ministerul pe care il conduce a avut loc un moment de importanță majoră pentru relațiile bilaterale dintre România și Landul Bavaria din Germania. Simona Bucura-Oprescu, și Ministrul de Stat Bavarez al Familiei, Muncii și Afacerilor Sociale, Ulrike Scharf, au semnat o Declarație Comună de Intenție pentru cooperarea în domeniul economiei sociale.

Simona Bucura-Oprescu spune ca evenimentul a marcat un nou capitol în colaborarea dintre cele două părți, având la bază ședința comună din luna iunie a guvernelor României și Bavarei, desfășurată cu prilejul aniversării a 25 de ani de cooperare instituțională româno-bavareză. La întâlnire a fost prezent și Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Excelența Sa Peer Gebauer.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța acestei colaborări, menționând că sectorul economiei sociale reprezintă o componentă vitală pentru dezvoltarea durabilă și incluziunea socială. „Mă bucură prezența dumneavoastră la Ministerul Muncii. Declarația semnată astăzi reflectă angajamentul nostru de a continua lucrurile bune începute deja împreună.

Este esențial să ne coordonăm politicile privind ocuparea forței de muncă, să investim mai mult în formare și dezvoltarea competențelor. Ne propunem ca cel puțin un procent din PIB-ul României să fie generat de activitățile întreprinderilor sociale”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Ministrul bavarez Ulrike Scharf a evidențiat importanța acestui pas pentru consolidarea relațiilor dintre România și Bavaria: „Declarația comună semnată astăzi ne va apropia și mai mult. Avem deja proiecte comune și suntem pregătiți să extindem cooperarea în domenii esențiale pentru ambele părți.”

Simona Bucura-Oprescu dezvaluie ca in cadrul discuțiilor, s-au abordat și teme precum deficitul forței de muncă, întărirea securității la locul de muncă, drepturile angajaților și recunoașterea drepturilor de securitate socială. Bavaria este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai României, schimburile comerciale dintre cele două părți depășind 8 miliarde de euro anual, în domenii precum industria auto, IT și construcții de mașini.

Peste 200.000 de români lucrează și trăiesc în Bavaria, comunitatea română fiind a patra ca mărime din Germania. Prin semnarea acestei Declarații Comune de Intenție, se dorește dezvoltarea unui cadru favorabil pentru economia socială, atât în România, cât și în Bavaria, contribuind astfel la crearea unor societăți mai echitabile și incluzive.

author avatar
Redactia iDevice.ro