X

ANM: ATENTIONARILE Meteorologice NOWCASTING Oficiale de ULTIM MOMENT pe 6 Septembrie 2024 in Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis atentionarile meteorologice nowcasting oficiale de ultim moment pe 6 septembrie 2024 in Romania, aducand in imediata noastra atentie multiple coduri meteo pentru mai multe regiuni din sud-estul tarii.

ANM, spune ca aceste avertizari sunt valabile incepand din dupa-amiaza zilei de 6 septembrie 2024 si indica conditii meteo severe, cu precipitatii abundente, descarcari electrice si intensificari ale vantului, deci ni se recomanda prudenta in orice fel de deplasari.

ANM a emis primele avertizari cu nu foarte mult timp in urma pentru judetul Galati si judetul Vrancea, ele fiind valabile pana spre noapte. Zonele afectate includ localitatile Liești, Pechea, Tudor Vladimirescu, Piscu si Nămoloasa din Galati, precum si Vulturu, Măicănești, Ciorăști si Nănești din Vrancea. In aceste zone se asteapta averse torentiale cu acumulatii intre 15 si 25 l/mp, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, iar izolat, grindina poate fi prezenta.

ANM a emis o alta avertizare de tip cod galben inclusiv pentru judetul Constanta. Localitatile afectate includ Medgidia, Ovidiu, Murfatlar, Cumpăna si alte asezari din apropiere. Aici, fenomenele meteo preconizate sunt similare: averse torentiale care pot acumula pana la 25 l/mp, insotite de vant puternic si descarcari electrice.

Judetele Ialomita, Braila si Buzau se afla de asemenea sub avertizare Cod Galben. Pentru judetul Ialomita, localitatile Fetești, Făcăeni si Bordușani vor fi afectate si ele in aceasta seara. De asemenea, pentru judetul Braila, orasele precum Vădeni si Siliștea vor fi lovite de ploi torentiale si fenomene electrice.

ANM recomanda locuitorilor din zonele vizate sa fie vigilenti si sa evite deplasarile neesentiale in perioada in care fenomenele meteo severe se manifesta. De asemenea, este important ca cetatenii sa isi asigure bunurile si sa evite expunerea in aer liber in timpul furtunilor.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 6, 2024, 6:28 PM 18:28

Disqus Comments Loading...