X

ANM: AVERTIZARILE Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 6 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertizarile meteorologice oficiale de ultim moment in Romania pe 6 septembrie 2024,  aducand in atentia noastra imediata mesajele meteorologilor, foarte, importante, care vizeaza fenomene meteorologice extreme.

ANM spune ca judetele Galati si Tulcea vor fi afectate de ploi torentiale in noaptea dintre 5 si 6 septembrie, iar in Banat, Crisana si Oltenia, temperaturile vor atinge valori neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada a anului.

ANM afirma ca judetele Galati si Tulcea se vor confrunta cu ploi insemnate cantitativ. Precipitatiile vor atinge valori cuprinse intre 15 si 25 l/mp, iar in anumite zone izolate pot depasi 30-40 l/mp. Aceste cantitati mari de apa pot genera probleme locale, inclusiv inundatii temporare si acumulari semnificative de apa in unele zone.

ANm spune ca tot pentru ziua de 6 septembrie, o alta atentionare de cod galben a fost emisa, de aceasta data pentru temperaturi deosebit de ridicate. Banat, Crisana si Oltenia vor inregistra maxime termice intre 32 si 34 de grade Celsius, temperaturi neobisnuit de ridicate pentru inceputul toamnei.

ANM recomanda populatiei din aceste zone sa evite expunerea prelungita la soare si sa consume lichide in cantitati suficiente pentru a preveni deshidratarea, dar sa fie deasemenea pregatite inclusiv pentru alte zile la fel de calduroase, in perioada urmatoare.

ANM subliniaza ca aceste avertizari vor fi actualizate in functie de evolutia fenomenelor meteorologice. Se recomanda cetatenilor sa urmareasca informarile oficiale si sa fie pregatiti pentru schimbari bruste ale vremii.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 6, 2024, 12:11 AM 00:11

Disqus Comments Loading...