Italia: Anunturi de ULTIM MOMENT ale Giorgiei Meloni, Masuri Oficiale cu Impact in Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen

Italia Anunturi ULTIM MOMENT Giorgiei Meloni Masuri Oficiale Impact Aderarea Deplina Romaniei Schengen

Italia anunta prin Giorgia Meloni ca planul sau controversat urmeaza sa devina activ in perioada imediat urmatoare, iar asta deoarece binecunoscutele centre pentru migranti din Albania urmeaza sa fie operationale foarte curand, ele urmand a primi numere mari de migranti care ajung in UE, iar crearea lor ar putea ajuta aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Italia ne transmite prin Giorgia Meloni ca aceste centre pentru migranti sunt privite de catre diverse state ale Uniunii Europene ca un model de urmat, ele intreband Comisia Europeana daca pot incheia acorduri similare cu tari din afara uniunii, crearea lor putand ajuta extrem de mult la aderarea deplina a Romaniei la Schengen, speram ca in anul 2024.

Italia a generat extrem de multe controverse in intreaga Europa cu aceste centre, insa Giorgia Meloni le lauda si spune ca ar trebui adoptate la nivel european, mai ales ca alte state sunt interesate de ele, asa ca poate vom avea noroc si aderarea deplina a Romaniei la Schengen va veni mult mai devreme decat ne asteptam multi dintre noi.

„In săptămânile următoare centrele prevăzute în memorandumul de înțelegere cu Albania vor fi și ele pe deplin operaționale pentru a procesa cererile de azil pe teritoriul albanez, dar sub jurisdicție italiană și europeană. Iar eficiența potențială este demonstrată de mobilizarea nu numai a stângii europene, ci și a ONG-urilor la nivel internațional care, după cum ați citit, se mobilizează împotriva Protocolului.

Cu excepția faptului că, în același timp, majoritatea statelor membre UE au cerut Comisiei să-l folosească ca model ca soluție inovatoare. Suntem conștienți că toți ochii sunt ațintiți asupra noastră și, din acest motiv, intenționăm să facem totul într-o manieră profesionistă.”

author avatar
Redactia iDevice.ro