Lucrari Executate de ULTIM MOMENT Anuntate de Nicusor Dan cu Vesti Grozave pentru Bucuresti

Lucrari Executate ULTIM MOMENT Anuntate Nicusor Dan Vesti Grozave Bucuresti

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a anuntat recent ca primii 1.500 de metri de conducta magistrala din cadrul Obiectivului 3 – Magistrala II Sud, tronsonul Piata Iancului – intersectie cu Sos. Mihai Bravu, pana la intersectia Sos. Mihai Bravu cu Aleea Avrig, au fost dati in exploatare. Aceasta etapa a fost precedata de o proba de presiune, care a confirmat buna functionare a sistemului.

„Aici inlocuim 9 km de conducta veche, dintre care 3,1 km reprezinta conducta magistrala, iar 5,9 km sunt aferenti racordurilor in punctele termice. Am reusit sa finalizam jumatate din tronsonul de conducta magistrala si ne propunem ca pana la inceperea sezonului rece sa terminam toti cei 3,1 km, care sunt cruciali pentru buna functionare a sistemului”, a declarat Nicusor Dan.

Nicusor Dan spune ca inlocuirea conductelor pentru racordurile la punctele termice va continua chiar si pe durata sezonului rece, cu conditia ca temperaturile sa nu fie extreme. Nicusor Dan a subliniat ca lucrarile se desfasoara fara a afecta distributia agentului termic, multumita conductelor provizorii instalate pentru a asigura furnizarea constanta a apei calde.

„Este o zona de maxima importanta, unde anul trecut am inregistrat 57 de avarii. Anul acesta, situatia va fi semnificativ imbunatatita. Cartierelor Iancului, Colentina, Bucur Obor, Stefan cel Mare, dar si Aviatiei le va fi asigurata o alimentare mai stabila cu energie termica, care provine din CET SUD, prin aceasta magistrala”, a adaugat Nicusor Dan.

Nicusor Dan subliniaza ca in paralel cu lucrarile la reteaua de termoficare, Nicusor Dan a anuntat si progresul reabilitarii parcului Cismigiu. Peste 70% din aleile parcului au fost deja reabilitate, echipele TCMB finalizand lucrarile pe partea dreapta a lacului.

„Am reparat stratul suport si am turnat un covor asfaltic nou. Bordurile cu valoare istorica au fost recuperate si refolosite in zonele desemnate de proiectant, iar bordurile din beton au fost inlocuite cu unele din granit”, a explicat Nicusor Dan.

De asemenea, aleile pietruite au fost refacute integral pentru a asigura planeitatea si scurgerea eficienta a apelor pluviale. Lucrarile continua pe aleile principale din Gradina Cismigiu, urmand sa se finalizeze si pe partea stanga a lacului in viitorul apropiat.

Nicusor Dan prin a,ceste proiecte de modernizare, atat in reteaua de termoficare, cat si in infrastructura parcului Cismigiu, arata cat de esentiale pentru ele imbunatatirea calitatii vietii bucurestenilor si pentru evitarea avariilor care au afectat orasul in trecut.

author avatar
Redactia iDevice.ro