X

Misiunile de ULTIM MOMENT Anuntate de Ministrul Apararii si Actiunile Soldatilor Armatei Romane

Ministrul Apararii a decis sa-I informeze in mod oficial pe milioanele de romani din intreaga tara, despre misiunile la care au participat soldatii Romani, iar asta pentru ca in perioada 19 – 30 august 2024, militarii Batalionului 20 Infanterie „Dolj” au luat parte la doua exercitii militare multinationale de anvergura, organizate in Centrul National de Instruire Intrunita din Cincu.

Ministrul Apararii explica in mod oficial faptul ca aceste exercitii, denumite „Eagle Thunder” si „Black Scorpions 24.08.IV”, au avut drept scop cresterea interoperabilitatii intre fortele armate din Romania, Portugalia, Polonia si Franta, precum si consolidarea cooperarii si armonizarea tacticilor in conditii cat mai realiste.

Exercitiul „Eagle Thunder” a fost coordonat de Grupul de Lupta Avansat Consolidat al NATO, implicand militari din toate cele patru tari participante. Obiectivele principale ale exercitiului au fost schimbul de experiente si antrenamentul comun in medii de lupta simulate. Participantii s-au confruntat cu scenarii complexe, menite sa testeze reactiile si sa imbunatateasca cooperarea pe campul de lupta.

Ministrul Apararii aduce deasemenea in atentie si „Black Scorpions 24.08.IV”, un alt exercitiu desfasurat in aceeasi perioada, a fost organizat si condus de Batalionul 20 Infanterie „Dolj”. In cadrul acestuia, militarii romani, portughezi si polonezi au desfasurat antrenamente tactice avansate, incluzand trageri de lupta reale pe teren. Scopul principal a fost cresterea coeziunii structurilor multinationale si uniformizarea tacticilor si procedurilor utilizate in transee si in operatiuni militare desfasurate in medii urbane.

Aceste exercitii reprezinta un pas important in consolidarea capacitatii de reactie rapida a NATO si in imbunatatirea capacitatilor defensive ale Romaniei. Ministrul Apararii a subliniat importanta unor astfel de antrenamente comune pentru intarirea legaturilor intre aliati si pentru pregatirea militarilor in fata unor potentiale provocari regionale si internationale.

Ministrul Apararii spune ca in paralel cu aceste exercitii, la Miercurea Ciuc, intre 2 si 5 septembrie, s-a desfasurat etapa pe divizie a concursului aplicativ militar „Roza Cercetasilor”. Acest concurs a testat atat capacitatea fizica si psihica a participantilor, cat si cunostintele lor in materie de tactici si proceduri militare.

Ministrul Apararii spune ca scopul competitiei a fost de a dezvolta spiritul de competitie si coeziunea in cadrul unitatilor participante. MApN a apreciat eforturile depuse de toti militarii implicati in aceste activitati si a subliniat importanta continuarii acestor programe de antrenament si cooperare internationala.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 6, 2024, 11:54 AM 11:54

Disqus Comments Loading...