X

Prioritatile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei pentru Noul An Scolar si Toti Elevii

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a publicat o serie de informati extrem de importante pentru viitorul an scolar si elevii care vor incepe cursurile luni, deoarece zilele acestea la Brasov, au loc consfatuirile inspectorilor scolari generali, un eveniment crucial pentru pregatirea noului an scolar.

Ministrul Educatiei, a adresat cateva puncte esentiale care trebuie sa fie prioritare in acest an scolar, evidentiind nevoia de imbunatatire a calitatii educatiei si a conditiilor din scoli. „Scoala cu rezultate slabe la examene trebuie sprijinita sa-si imbunatateasca performantele. Este o prioritate sa ne asiguram ca toti elevii au sanse egale la o educatie de calitate”, a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei subliniaza o problema recunoscuta de mult timp in sistemul educational din Romania, si anume disparitatile intre scolile cu rezultate bune si cele cu rezultate modeste. Un alt punct discutat in cadrul consfatuirilor a fost imbunatatirea comunicarii dintre scoala si beneficiari, fie ca acestia sunt elevii sau parintii. Ministrul a accentuat faptul ca „informatiile trebuie sa ajunga la elevi si parinti intr-un mod eficient si transparent”.

Ministrul Educatiei a pus accent si pe utilizarea fondurilor europene in educatie, afirmand ca „trebuie sa folosim responsabil si la timp fondurile europene destinate educatiei. Schimbam fata scolilor din Romania prin investitii strategice in infrastructura si digitalizare”.

Un alt subiect important abordat a fost combaterea violentei in scoli, ministrul subliniind ca aceasta ramane o prioritate: „Este esential sa cream un mediu sigur si primitor pentru toti elevii”. Acest mesaj vine in contextul in care cazurile de violenta in mediul scolar au fost intens discutate in ultima perioada.

Ministrul Educatiei a anuntat, de asemenea, ca procesul de digitalizare in scoli va continua, iar scopul este reducerea birocratiei: „Trebuie sa scapam de hartii si bibliorafturi, sa modernizam sistemul educational prin digitalizare”. In final, ministrul a transmis un mesaj ferm legat de evitarea oricarei campanii electorale in scoli: „Scoala trebuie sa ramana un spatiu al invatarii, liber de influente politice”.

La eveniment au participat si reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne si ai Agentiei Nationale Antidrog, subliniind colaborarea inter-institutionala in vederea asigurarii unui sistem educational sigur si performant. Totodata, Ligia Deca a multumit participantilor pentru implicare si eforturile depuse pentru a asigura un inceput de an scolar fara probleme si orientat catre progres.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 6, 2024, 9:12 AM 09:12

Disqus Comments Loading...