Sprijin de ULTIM MOMENT Anuntat de Simona Bucura-Oprescu cu Masuri Oficiale pentru Romani

Sprijin ULTIM MOMENT Anuntat Simona Bucura-Oprescu Masuri Oficiale Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anuntat recent ca alocatiile si indemnizatiile pentru copii vor fi platite in avans, inainte de data fixata initial, pentru a sprijini familiile la inceputul noului an scolar. Aceasta decizie este implementata prin intermediul Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS) si agentiile teritoriale.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza ca astfel, in conturile bancare ale beneficiarilor vor fi virate urmatoarele beneficii sociale: alocatia de stat pentru copii; indemnizatia pentru cresterea copilului; stimulentul de insertie pentru cresterea copilului; indemnizatia de acomodare si sprijin pentru adoptie.

Conform datelor oficiale furnizate de ANPIS, la nivel national sunt inregistrati 3.484.686 de beneficiari de alocatie de stat pentru copii, 159.601 de beneficiari de indemnizatie pentru cresterea copilului, 83.943 de beneficiari de stimulent de insertie si 4.514 beneficiari de indemnizatie de acomodare si sprijin pentru adoptie.

Simona Bucura-Oprescu, in ceea ce priveste reformele din sistemul de pensii, a mentionat ca, desi in Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) se propusese eliminarea anumitor beneficii din noua lege a pensiilor, aceasta nu s-a concretizat. Toate drepturile castigate de cei care au lucrat in grupe speciale de munca (grupa I si grupa II, respectiv conditiile speciale si deosebite dupa 1 aprilie 2001) au fost mentinute, inclusiv pentru mineri.

Simona Bucura-Oprescu a dezvaluit ca aproximativ 4,4% dintre pensionari, in urma recalcularii pensiilor, vor ramane cu aceeasi valoare a pensiei pana la realizarea echitatii. Acest lucru depinde de istoricul contributiv al fiecarui pensionar. Totusi, chiar si pentru acestia, se vor inregistra cresteri anuale, odata cu indexarea pensiilor, pentru a se asigura o corectitudine fata de ceilalti pensionari care au contribuit la fel, dar au beneficiat de o pensie mai mica.

Simona Bucura-Oprescu a accentuat importanta echitatii in sistemul de pensii si necesitatea ca toate reformele sa reflecte contributiile reale ale angajatilor de-a lungul vietii lor profesionale.

author avatar
Redactia iDevice.ro