AVERTISMENT Emis de Posta Romana pentru Milioane de Romani din Toata Tara

AVERTISMENT Emis Posta Romana Milioane Romani Toata Tara

Posta Romana trage un semnal de alarma care vizeaza milioane de roman din toata tara, fie ca ii folosesc serviciile in vreo maniera, sua nu, iar asta deoarece el are legatura cu reaparitia unor campanii de phishing care incearca sa insele utilizatorii prin mesaje ce folosesc identitatea companiei nationale.

Posta Romana explica foarte clar faptul ca atacatorii trimit SMS-uri care par a veni din partea Postei Romane, solicitand destinatarilor sa acceseze un link pentru a completa date personale necesare livrarii unui colet. Aceste mesaje contin un link scurtat (short URL), ce redirectioneaza utilizatorii catre un site care imita pagina oficiala a Postei Romane.

Posta Romana le reaminteste tuturor celor care primesc astfel de mesaje sa nu raspunda la solicitarile continute in ele. Posta Romana nu cere niciodata clientilor sai sa ofere informatii bancare confidentiale, numere de card sau coduri PIN. De asemenea, nu solicita efectuarea de plati online pentru taxe de livrare.

Ce sa faci daca primesti un astfel de mesaj suspect ? Nu actiona impulsiv. Citeste cu atentie continutul mesajului si verifica daca exista detalii suspecte sau neobisnuite. Nu deschide mesajul si marcheaza-l imediat ca Spam. Nu accesa link-ul inclus in mesaj. Orice link dintr-un SMS care solicita informatii personale trebuie considerat suspect.

Posta Romana recomanda deasemenea raportarea incidentelor prin sesizarea unor astfel de cazuri catre Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) pentru a preveni raspandirea acestui tip de atac. Prin aceste masuri, Posta Romana doreste sa protejeze clientii de tentativele de frauda si sa contribuie la cresterea sigurantei in mediul online.

author avatar
Redactia iDevice.ro