X

Germania Invata de la Austria, Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT si Aderarea Deplina a Romaniei la Schengen

Germania invata de la Austria, iar o serie de anunturi oficiale de ultim moment venite de la ministrul federal de interne, Nancy Feser, aduc bucurie dar si presiune pentru noi, deoarece tara a reusit sa reduca numarul cererilor de azil, dar se gandeste sa blocheze intrarea migrantilor, ceea ce ar putea ajuta aderarea deplina a Romaniei la Schengen.

Germania ia in calcul ceva ce pana acum a refuzat sa faca, adica sa blocheze intrarea migrantilor pe teritoriul sau, daca nu exista sanse ca ei sa primeasca efectiv azil, Austria facand deja asta, dar acum si la Berlin sunt gandite masuri de acest gen, ele putand ajuta aderarea deplina a Romaniei la Schengen, chiar daca deocamdata sunt doar teoretice.

Germania este obligata sa se gandeasca la masuri de acest gen tocmai pentru ca situatia din tara devine tot mai critica, iar alte solutii mai bune nu are deocamdata guvernul de la Berlin, dar daca migrantii sunt respinsi la granita, asta ar putea pune presiune mare pe Romania, chiar daca ar ajuta aderarea deplina la Schengen, in final.

“Măsurile noastre cuprinzătoare pentru a reduce migrația ilegală funcționează. Controalele noastre la frontieră, precum și desfășurarea sporită a personalului și cooperarea și mai strânsă cu țările noastre vecine duc la o scădere constantă a cererilor de azil. Numărul cererilor de azil în Germania a scazut dramatic!

Cu 21,7% mai puține cereri inițiale de azil în perioada ianuarie – august 2024 (160.140) față de perioada comparabilă a anului precedent (204.461). Am convenit asupra confidențialității discuțiilor avute in cadrul coalitiei. Vreau să semnalez totusi din nou faptul ca exista deschidere maximă la toate sugestiile. a declarat Nancy Faeser, ministrul de interne al Germaniei.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 7, 2024, 12:31 PM 12:31

Disqus Comments Loading...