X

Importante Informari de ULTIM MOMENT ale Ministrului Apararii cu Masuri Luate pentru Armata si Romania

Ministrul Apararii, Angel Tilvar, a publicat 2 informari oficiale de ultim moment cu privire la actiunile importante din ultimele zile, iar asta pentru ca a efectuat recent doua vizite importante, la Sibiu si Tel Aviv, unde a subliniat angajamentul Romaniei fata de partenerii sai strategici si dezvoltarea continua a Armatei Romane.

Ministrul Apararii, prezent la Sibiu, a fost onorat sa se reintalneasca cu personalul NATO din cadrul Comandamentului Corpului Multinational de Sud-Est. In cadrul vizitei, acesta a felicitat militarii romani pentru modul profesionist in care isi indeplinesc misiunile alaturi de partenerii si aliatii din NATO.

Ministrul Apararii a subliniat ca prezenta fortelor NATO in Romania este un simbol al unitatii si securitatii pe flancul estic al Aliantei. „Impreuna suntem mai puternici in fata provocarilor de securitate de pe flancul estic al NATO!” a declarat Ministrul Apararii, evidentind importanta colaborarii internationale pentru mentinerea stabilitatii in regiunea Marii Negre.

Tot la Sibiu, ministrul s-a intalnit cu studentii de anul I ai Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”, una dintre cele mai moderne institutii de invatamant militar din Romania. Tilvar s-a aratat incantat de optimismul si motivatia viitorilor ofiteri, aflati in perioada de acomodare.

„M-am bucurat sa vad cat de optimisti si motivati sunt viitorii ofiteri ai Armatei Romaniei. Le urez mult succes in anul universitar care va incepe in curand!”, a spus ministrul.

Ministrul Apararii, in marja vizitei oficiale a prim-ministrului Marcel Ciolacu in Israel, a avut o intalnire importanta cu omologul sau israelian, Yoav Gallant. Aceasta este a treia intrevedere dintre cei doi ministri, iar discutiile au acoperit aspecte esentiale privind cooperarea dintre NATO si Israel, situatia de securitate din regiunea Marii Negre si modernizarea Armatei Romaniei.

Ministrul Apararii a evidentiat rolul Romaniei ca furnizor de securitate in regiunea Marii Negre, in contextul razboiului de agresiune al Federatiei Ruse impotriva Ucrainei. Totodata, a subliniat relatiile bilaterale solide dintre Romania si Israel, bazate pe legaturi traditionale si comunitatea israeliana cu radacini romanesti.

„In randul societatii israeliene exista o importanta comunitate cu radacini istorice si legaturi traditionale cu Romania, care apreciaza si promoveaza valorile romanesti”, a afirmat Tilvar. Un alt subiect de interes a fost cooperarea tehnico-militara intre Romania si Israel. Ministrul roman al Apararii a apreciat nivelul deosebit al colaborarii in acest domeniu, cu rezultate concrete in procesul de modernizare a Armatei Romaniei.

„Ne exprimam disponibilitatea continuarii cooperarii bilaterale pe acest palier al inzestrarii cu capabilitati militare moderne, in beneficiul ambelor state”, a adaugat Angel Tilvar, subliniind importanta dialogului politic si militar in derularea proiectelor actuale si identificarea unor oportunitati viitoare.

Ministrul Apararii, prin vizitele la Sibiu si Tel Aviv marcheaza angajamentul Romaniei fata de consolidarea parteneriatelor sale strategice si dezvoltarea continua a capacitatilor militare. De la intarirea flancului estic al NATO la cooperarea tehnico-militara cu Israelul, Romania isi mentine un rol activ in asigurarea securitatii regionale si internationale.

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 7, 2024, 2:57 PM 14:57

Disqus Comments Loading...