X

Romania: Informari de ULTIMA ORA ale MAI si Masurile pentru Aderarea Deplina la Schengen

Romania continua actiunile importante care trebuie sa asigure aderarea deplina la Schengen, recent ministrul MAI, Catalin Predoiu, afirmand ca urmeaza cateva luni critice pentru tara noastra, din punct de vedere al protejarii granitelor, fiind cunoscut faptul ca in aceasta perioada din an, traficul de migranti creste prin multe rute folosite de traficanti.

Romania continua sa-si faca treaba cand vine vorba despre protejarea granitelor, Politia de Frontiera anuntand descoperirea a inca 3 migranti care incercau sa treaca fraudulos granita prin punctul de frontiera Giurgiu – Ruse, cu Bulgaria, protejarea intrarilor ilegale chiar si cu Bulgaria fiind importanta pentru aderarea deplina la Schengen cat mai repede in anul 2024.

Romania implementeaza de multi ani masuri pentru reducerea traficului ilegal de persoane prin granitele sale, facand si investitii foarte importante in acest sens, aderarea deplina la Schengen fiind blocata de Austria tocmai din cauza nevoii de a fi implementate mai multe masuri de acest gen, dar rezultatele impresionante ale tarii noastre, ar putea ajuta serios integrarea deplina.

“Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse au depistat, în urma controlului amănunțit efectuat asupra unui autocamion condus de către un cetăţean turc, trei cetăţeni irakieni ascunși printre rulouri cu etichete. La data de 06.09.2024, în jurul orei 00.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc.

In vârstă de 56 de ani, aflat la volanul unui autocamion, care transporta rulouri cu etichete pe ruta Turcia-Cehia. În baza analizei de risc, s-a procedat la verificarea mijlocului de transport, în comun cu polițiștii de frontieră bulgari, fiind descoperite ascunse în interior trei persoane de sex masculin. a declarat Politia de Frontiera a Romaniei.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on sept. 7, 2024, 9:52 AM 09:52

Disqus Comments Loading...