ANM: AVERTIZARE NOWCASTING Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pe 8 Septembrie 2024 in Romania

ANM AVERTIZARE NOWCASTING Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT 8 Septembrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o avertizare nowcasting meteorologica oficiala de ultim moment pentru 8 septembrie 2024 in Romania, aducandu-ne in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, care ne vor afecta viata in cursul urmatoarelor ore in regiunile vizate.

ANM a emis un cod galben de vreme severa, iar conform meteorologilor, zonele vizate sunt: litoralul judetului Constanta, inclusiv localitatile Constanta, Navodari, Ovidiu, Mihail Kogalniceanu, Eforie, Cumpana, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albesti, Pecineaga, Istria, Sacele, Costinesti, Mangalia, litoralul judetului Tulcea, incluzand localitatile: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfantu Gheorghe.

ANM avertizeaza locuitorii, deoarece, in aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului, cu viteze care pot ajunge la rafale de 50 pana la 70 km/h. Cetatenii si turistii prezenti in aceste regiuni sunt sfatuiti sa fie precauti in timpul deplasarilor si sa evite activitatile in aer liber care ar putea fi periculoase in astfel de conditii meteorologice.

Meteorologii subliniaza ca aceste avertizari sunt emise pentru a preveni posibile incidente si ca vor fi actualizate in functie de evolutia fenomenelor atmosferice. Avertizarile de fenomene periculoase imediate sunt emise pentru o perioada de maxim 6 ore, dar pot fi prelungite sau modificate in functie de conditiile meteorologice.

ANM le recomanda foarte serios romanilor sa: evite deplasarile inutile in zonele afectate; asigure obiectele care ar putea fi luate de vant, precum mobilierul de gradina sau alte obiecte de pe terase;sa evite activitatile nautice sau plimbarile pe faleze expuse vantului. ANM continua sa monitorizeze situatia si va emite noi avertizari, daca va fi necesar.

author avatar
Redactia iDevice.ro