Provocarea de ULTIM MOMENT pe care Ministrul Educatiei o Aduce in Atentie Impreuna cu un Mesaj Important

Provocarea ULTIM MOMENT Ministrul Educatiei Aduce Atentie Impreuna Mesaj Important

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a transmis un ultim mesaj extrem de important inainte ca noul an scolar sa inceapa, in cursul zilei de maine, cand inclusiv o noua generatie de copii va incepe clasa pregatitoare, iar emotiile sunt la cote maxime atat pentru cei mici, cat si pentru parintii si profesorii care ii vor ghida in aceasta noua etapa a vietii lor.

Ministrul Educatiei, in contextul Zilei Internationale a Alfabetizarii, a transmis un mesaj special tuturor cadrelor didactice, subliniind importanta rolului acestora in formarea viitorului. „Unii dintre copii stiu deja sa citeasca, iar altii se vor intalni pentru prima data cu textul scris. Dragi profesori, depinde de maiestria voastra sa le oferiti sansa sa invete – de la dumneavoastra si unii de la altii – si sa descopere lumea cartilor,” a declarat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a tinut sa multumeasca profesorilor pentru fiecare efort depus in sprijinul educatiei si alfabetizarii: „Astazi, de Ziua Internationala a Alfabetizarii, va multumesc pentru fiecare moment in care alegeti calea provocatoare, aceea de a sprijini fiecare copil sa invete sa citeasca si sa inteleaga ce citeste!”

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, anunta si ca romania a fost gazda celei de-a doua editii a Olimpiadei Internationale de Engleza, organizata la Constanta, prin Ministerul Educatiei. Competitia a reunit participanti din 15 tari, printre care Armenia, Germania, Grecia, Portugalia si Spania. Elevii romani au reusit sa obtina rezultate exceptionale, aducand acasa cinci medalii si trei mentiuni la proba individuala, precum si doua medalii la proba de proiect.

La finalul competitiei, Ligia Deca a transmis un mesaj de apreciere pentru toti participantii: „A fost o onoare sa gazduim o competitie care a reunit tineri talentati din atatea tari. Sper ca aceasta experienta le va ramane in suflet nu doar prin prisma rezultatelor, ci si a legaturilor create, care se pot transforma in prietenii pretioase.”

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, spune ca elevii romani s-au remarcat prin performantele lor la olimpiada internationala de engleza, obtinand urmatoarele rezultate: Leonard-Nicolas Gitoi, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” Alexandria, Teleorman – Medalie de aur, nivel B2; Ionut Moldovan, Colegiul National „Gheorghe Sincai” Cluj-Napoca – Medalie de argint, nivel C1.

Maria Avram, Colegiul National de Informatica „Matei Basarab” Ramnicu Valcea – Medalie de argint, nivel B1; Victor-George Caciulan, Liceul Teoretic International de Informatica, Bucuresti – Medalie de bronz, nivel C1; Daria-Ioana Nicodim, Colegiul National „Vasile Alecsandri” Galati – Medalie de bronz, nivel B; proba de proiect a adus, de asemenea, doua medalii Romaniei: o medalie de aur la nivel B2 si o medalie de bronz la nivel C1.

Performantele elevilor romani sunt un motiv de mandrie si o dovada a calitatii educatiei din Romania. Felicitari tuturor celor implicati – elevi, profesori si parinti – pentru sustinerea performantei in educatie!

author avatar
Redactia iDevice.ro