Reparatia de ULTIM MOMENT Anuntata de Simona Bucura-Oprescu in mod Oficial Milioanelor de Romani

Reparatia ULTIM MOMENT Anuntata Simona Bucura-Oprescu mod Oficial Milioanelor Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a simtit obligatia de a transmite o clarificare extrem de importanta cu privire la deciziile recente luate pentru romani, oferind declaratii ferme pentru a dezminti zvonurile care sustin ca un milion de pensii ar urma sa fie inghetate.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat ca aceasta informatie este „o minciuna grava” si a explicat ca recalcularea pensiilor pentru cei 3,9 milioane de pensionari reprezinta o corectare a unei nedreptati din trecut si ca asta nu va duce la inghetarea a 1 milion de pensii din toata Romania.

„Este o minciuna grava care se rostogoleste in spatiul public ca un milion de pensii vor fi inghetate. Pentru cei 3,9 milioane de pensionari, recalcularea reprezinta o reparare a nedreptatii care li s-a facut anterior, cand primeau pensii mai mici decat alti pensionari care au muncit si au contribuit la fel. Odata ce s-a infaptuit dreptatea, ea nu poate fi anulata,” a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu a explicat si faptul ca toate deciziile care au dus la majorarea pensiilor raman valabile si ca nicio pensie majorata nu va fi redusa sau anulata. Ea a mentionat ca nimeni nu poate interveni pentru a diminua sumele pe care pensionarii le primesc in urma recalcularii drepturilor lor.

Simona Bucura-Oprescu a anuntat deasemena ca sumele destinate copiilor, prin alocatii si alte beneficii sociale, au fost deja virate in avans in conturile beneficiarilor. Aceasta masura vine in sprijinul parintilor si elevilor care se pregatesc pentru un nou an scolar. „Banii pentru copii au intrat azi in conturile beneficiarilor! Va doresc un an scolar cu impliniri si spor in toate!”, a declarat Bucura-Oprescu, subliniind ca ministerul Muncii a dorit sa ofere acest sprijin inainte de inceperea scolii.

Luni, scolile din intreaga tara isi vor redeschide portile, iar parintii si elevii se pregatesc pentru un nou capitol plin de visuri si speranta. Ministerul Muncii, prin Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, a virat in avans beneficiile de asistenta sociala, astfel incat parintii sa fie pregatiti pentru debutul anului scolar.

Simona Bucura-Oprescu ii anunta pe beneficiarii de alocatii de stat, stimulente de insertie, indemnizatii pentru cresterea copilului si indemnizatii pentru adoptii au primit deja banii. La nivel national, sunt inregistrati peste 3,4 milioane de beneficiari de alocatie de stat pentru copii, alaturi de zeci de mii de parinti care primesc sprijin financiar pentru cresterea si educatia copiilor.

author avatar
Redactia iDevice.ro