ANM: Avertismentul NOWCASTING Meteorologic Oficial de ULTIM MOMENT pe 9 Septembrie 2024 in Romania

ANM Avertismentul NOWCASTING Meteorologic Oficial ULTIM MOMENT 9 Septembrie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis avertismentul nowcasting de ultim moment pe 9 septembrie 2024 in Romania, aducand in imediata atentie a multor romani un cod galben de vreme severa, care va afecta mai multe regiuni ale tarii.

ANM explica mai jos faptul ca, aceasta vizeaza intensificari ale vantului, cu viteze estimate intre 55 si 65 km/h, in judetele Caras-Severin si Timis. In judetul Timis, localitatile afectate includ: Lugoj, Jimbolia, Faget, Deta, Gataia, Sacalaz, Ciacova, Lenauheim, Peciu Nou, Carpinis, Comlosu Mare, Sanmihaiu Roman, Teremia Mare, Costeiu, Jebel, Jamu Mare, Gavojdia, Denta, Cenei, Banloc, Giulvaz, Dumbrava, Uivar, Moravita, Traian Vuia, Voiteg, Fardea, Ghilad, Birda, Checea, Criciova, Manastiur, Barna, Livezile, Foeni, Otelec si Giera.

ANM recomanda evitarea deplasarilor neesentiale in intervalul orar mentionat, mai ales in zonele expuse vantului puternic. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu prudenta, in special pe drumurile din zonele afectate de vant. Obiectele care pot fi luate de vant (mobila de gradina, ghivece, etc.) ar trebui securizate pentru a preveni accidentele.

ANM subliniaza ca avertizarile meteorologice vor fi actualizate in functie de evolutia fenomenelor prognozate. Avertizarile de acest tip sunt emise pentru o perioada maxima de 6 ore si au scopul de a informa populatia cu privire la posibilele pericole imediate cauzate de vremea severa.

ANM actualizeaza zilnic alertele meteorologice, indiferent daca este vorba despre unele de tip cod galben, sau cod portocaliu, astfel ca este important sa fim mereu la curent cu ceea ce se intampla, pentru a nu risca sa fim prinsi de fenomene meteorologice extreme in deplasari.

author avatar
Redactia iDevice.ro