Prioritatile de ULTIM MOMENT Anuntate de Simona Bucura-Oprescu cu Masuri ale Guvernului pentru Romani

Prioritatile ULTIM MOMENT Anuntate Simona Bucura-Oprescu Masuri Guvernului Romani

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a facut o serie de noi declaratii extrem de importante cu privire la masurile oficiale impuse recent de Guvernul Romaniei, spunand ca preocuparea pentru toti pensionarii din Romania ar trebui sa fie o prioritate pentru intreaga societate. Intr-o declaratie ferma, ministrul a subliniat ca cei care critica actuala reforma a pensiilor nu fac decat sa submineze principiul echitatii si contributivitatii din sistemul public de pensii.

“Pe noi toti ar trebui sa ne preocupe toti pensionarii din Romania, inclusiv pe cei care ataca reforma pensiilor. Trebuie sa vorbim despre cei 3.8 milioane de pensionari care au fost neindreptatiti decenii intregi si carora, prin noua lege a pensiilor, li s-a facut dreptate”, a afirmat Bucura-Oprescu.

Simona Bucura-Oprescu subliniaza ca toti cei care contesta reforma actuala sunt, de fapt, adevaratii adversari ai sistemului de pensii. “Sunt adversarii principiului contributivitatii, care spune ca fiecare pensie trebuie sa fie pe masura muncii si contributiei fiecarei persoane”, a adaugat ministrul, reiterand angajamentul sau fata de acest principiu.

Simona Bucura-Oprescu a explicat in mod foarte clar faptul ca legea anterioara, Legea 263/2010, prevedea pentru mineri un stagiu complet de cotizare de 20 de ani, iar aceasta prevedere a fost mentinuta si in noua lege, Legea 360/2023.

In ceea ce priveste cresterea pensiilor de la 1 ianuarie 2025, ministrul a mentionat ca aceasta va fi calculata in functie de inflatie si de cresterea reala a castigului salarial mediu brut, conform articolului 84, alineatul 3 din noua legislatie.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat si importanta dialogului cu persoanele cu dizabilitati, mentionand ca a avut intalniri regulate cu reprezentantii acestora, inclusiv inaintea unei discutii recente cu premierul Marcel Ciolacu. “Vom continua sa lucram cu organizatiile care ii reprezinta pentru a gasi cele mai adecvate solutii si a le respecta drepturile”, a spus ministrul.

In ciuda speculatiilor publice, ministrul a subliniat ca tuturor pensionarilor din sistemul public le vor fi majorate pensiile conform noii legi. Aproximativ 200.000 de pensionari, reprezentand circa 4.4% din total, ar putea sa nu beneficieze de o crestere imediata a pensiilor, dar acestea vor creste progresiv prin indexarile anuale.

Simona Bucura-Oprescu a incheiat declaratia subliniind angajamentul sau fata de reformele necesare pentru a asigura un sistem de pensii echitabil si sustenabil, care sa reflecte corect contributiile fiecarui cetatean.

Aceasta declaratie evidentiata de Simona Bucura-Oprescu reitereaza eforturile guvernului de a corecta inechitatile din sistemul de pensii si de a asigura dreptatea sociala pentru toate categoriile de pensionari din Romania.

author avatar
Redactia iDevice.ro