ANM: Actualizare Oficiala de ULTIM MOMENT a Prognozei Meteo a Starii Vremii in Romania pe 30 de Zile

ANM Actualizare Oficiala ULTIM MOMENT Prognozei Meteo Starii Vremii Romania 30 Zile

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o actualizare oficiala de ultim moment a prognozei meteo a starii vremii in Romania pentru 30 de zile, aducandu-ne in atentie informatii cu privire la felul in care vor evolua temperaturile, dar si cantitatile de precipitatii in intreaga tara in cursul acestei perioade de timp..

Saptamana 09.09.2024 – 16.09.2024

Temperatura aerului: In aceasta saptamana, regiunile estice si nord-estice se vor bucura de temperaturi usor mai ridicate decat cele obisnuite pentru aceasta perioada. Pe de alta parte, in regiunile vestice si sud-vestice, valorile termice vor fi mai scazute decat media normala. In restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de cele caracteristice acestei perioade.

Cantitati de precipitatii: Precipitatiile vor fi excedentare pe tot cuprinsul tarii, cu accent in regiunile vestice si zonele montane.

Saptamana 16.09.2024 – 23.09.2024

Temperatura aerului: In general, temperaturile medii vor fi in linie cu cele normale pentru aceasta saptamana. O usoara racire ar putea fi resimtita in extremitatea de vest a tarii.

Cantitati de precipitatii: Precipitatiile vor continua sa fie excedentare in toate regiunile, semnaland o perioada umeda si instabila.

Saptamana 23.09.2024 – 30.09.2024

Temperatura aerului: Valorile termice medii se vor incadra in limitele normale pentru aceasta perioada in majoritatea regiunilor Romaniei.

Cantitati de precipitatii: In aceasta saptamana, regimul pluviometric va reveni la normal, cu cantitati de precipitatii apropiate de medie in cea mai mare parte a tarii.

Saptamana 30.09.2024 – 07.10.2024

Temperatura aerului: Mediile valorilor termice vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana pe tot teritoriul Romaniei, semnaland o stabilizare a conditiilor meteorologice.

Cantitati de precipitatii: Cantitatile de precipitatii vor fi, de asemenea, apropiate de normal, indicand o revenire la conditii climatice tipice pentru acest interval.

ANM prin aceasta prognoza sugereaza ca, desi se vor inregistra unele abateri fata de media climatologica, in special in privinta precipitatiilor in prima jumatate a perioadei, vremea va ramane in mare parte in limitele obisnuite pentru acest sezon.

Fenomenele meteorologice extreme nu sunt anticipate pe termen scurt, insa este recomandat ca populatia sa ramana vigilenta la eventualele schimbari rapide ale conditiilor atmosferice.

author avatar
Redactia iDevice.ro